Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Hruškový koláč s tvarohem a zakysanou smetanou

Říj 1210 Autor: Redakce

Sezónní recepty jsou jednoduše ty nejlepší. Zcela jistě už jste zkusili dýňovou polévku. Co se dezertů týče, nemusíte se spokojit jen a pouze s jablečným štrůdlem. Zkuste skvělý hruškový koláč, po kterém se hned zapráší. Recept nám poslala čtenářka ze Lhotic a my jí posíláme knížku.

Na těsto koláče budete potřebovathruskovy kolac
300 g hladké mouky
1/2 balení (asi 125 g) tvarohu
¼ hrnku oleje
1 celé vejce
2 balíčky vanilkového cukru
1 lžíci kvalitního holandského kakaa
prášek do pečiva
špetku soli

Na náplň koláče budete potřebovat
1 kg sladkých zralých hrušek
3 vejce
1 balení (250 g) tvarohu
250 g vysokoprocentní zakysané smetany nebo crème fraîche
75 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 lžíci solamylu
špetku mletého hřebíčku a skořice
šťávu a kůru z jednoho bio citronu

Postup: Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na 0,5cm plátky. V misce pak posypte kůrou a zakápněte šťávou z citronu. Příprava těsta je velmi jednoduchá, protože smícháte a vyšleháte všechny suroviny. Těsto je poměrně tuhé a je potřeba ho „namačkat“ do vymazaného plechu. Na těsto rovnoměrně naklaďte hrušky. Na závěr navršíte krém, který připravíte následovně. V misce si zvlášť vyšlehejte bílky ze třech vajec. Žloutky utřete s tvarohem, zakysanou smetanou a zbylými ingrediencemi. Pak už opatrně, jen stěrkou hmotu spojte s bílky. Směsí rovnoměrně potřete hrušky a dejte péct do vyhřáté trouby na 190 stupňů na zhruba půl hodiny, až vršek koláče ztuhne a jakoby zezlátne.

Náš tip: Místo hrušek bez problémů použijete i jablka nebo třeba broskve.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Jedna reakce na Hruškový koláč s tvarohem a zakysanou smetanou
Kategorie
<<Čvc 2020>>
PÚSČPSN
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
události

Přidat na Seznam.cz

Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist