Hermelínová pomazánka
Také už vás nebaví chlebíčky mazat klasickým bramborovým nebo vlašským salátem? Zkuste pro změnu velmi jednoduchou pomazánku z hermelínu. Ostatně pomazánky, kdy jen smícháte všechny ingredience dohromady, jsou velmi oblíbené zejména u zaneprázdněných hospodyněk. Pomazánka na hermelínové chlebíčky je totiž za pár minut hotová a výborně chutná a navíc vydrží v lednici i 2 dny a zvládne ji i opravdový začátečník. Práci si můžete ještě více ulehčit, pokud použijete domácího robota.
1 hermelín
1 malou lučinu bez příchuti (100 g)
1 polévkovou lžíci majonézy
7 dkg parmské šunky
2 lžičky sekané řeřichy
sůl, pepř
Postup:
Hermelín nastrouháme nahrubo, sušenou šunku nakrájíme na drobné kousky, řeřichu nasekáme. Vše vymícháme vidličkou, podle chuti osolíme a opepříme. Místo řeřichy lze s úspěchem použít také petrželku, nebo pažitku a pro opravdové gurmány i řapíkatý celer. Místo lučiny zkuste zakysanou smetanu či pomazánkové máslo. Fantazii se meze nekladou! Jak jsme již zmínili, můžete všechny suroviny umixovat.
Pomazánku namažte v dostatečném množství na klasickou veku, bagetku, celozrnný chléb či kneke brot, nezapomeňte na zeleninovou oblohu.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.