Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Hermelínová pomazánka

Úno 1325 Autor: Redakce

Také už vás nebaví chlebíčky mazat klasickým bramborovým nebo vlašským salátem? Zkuste pro změnu velmi jednoduchou pomazánku z hermelínu. Ostatně pomazánky, kdy jen smícháte všechny ingredience dohromady, jsou velmi oblíbené zejména u zaneprázdněných hospodyněk. Pomazánka na hermelínové chlebíčky je totiž za pár minut hotová a výborně chutná a navíc vydrží v lednici i 2 dny a zvládne ji i opravdový začátečník. Práci si můžete ještě více ulehčit, pokud použijete domácího robota.

Budete potřebovathermelinova pomazanka

1 hermelín
1 malou lučinu bez příchuti (100 g)
1 polévkovou lžíci majonézy
7 dkg parmské šunky
2 lžičky sekané řeřichy
sůl, pepř

Postup:

Hermelín nastrouháme nahrubo, sušenou šunku nakrájíme na drobné kousky, řeřichu nasekáme. Vše vymícháme vidličkou, podle chuti osolíme a opepříme. Místo řeřichy lze s úspěchem použít také petrželku, nebo pažitku a pro opravdové gurmány i řapíkatý celer. Místo lučiny zkuste zakysanou smetanu či pomazánkové máslo. Fantazii se meze nekladou! Jak jsme již zmínili, můžete všechny suroviny umixovat.

Pomazánku namažte v dostatečném množství na klasickou veku, bagetku, celozrnný chléb či kneke brot, nezapomeňte na zeleninovou oblohu.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Srp 2020>>
PÚSČPSN
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist