FOTORECEPT: Čoko cheesecake
Také milujete čokoládové dezerty, ale v letních měsících se vám nechce zapínat troubu? Zkuste náš bezkonkurenční čokoládový cheesecake, který zláká hříšnou chutí kvalitní čokolády. Té se do dortu dává tolik, že její kvalita velmi rozhoduje o výsledku. Pokud navíc použijete i do korpusu čokoládové sušenky, budete se radovat z čokolády ve všech třech vrstvách. My jsme zkusili klasický korpus, který nás snad nikdy neomrzí.
Budete potřebovat
Na korpus
- 100 g rozpuštěného másla
- 200 g máslových sušenek
Na krém
- 250 g Mascarpone
- 500 g tučného tvarohu
- 350 ml smetany ke šlehání (min 30% tuku)
- 3 lžičky želatiny „za studena“
- 300 g čokolády (hořké 40-50%)
Na polevu
- 150 ml smetany ke šlehání (min 30% tuku)
- 100 g čokolády (hořké 40-50%)
Postup:
1. V nepřilnavé pánvi nechte pomalu rozpustit nalámanou čokoládu (300g). Za občasného zamíchání nechte mírně vychladnout.
2. Mezi tím rozemelte sušenky a přidejte do nich rozpuštěné máslo. Opět prožeňte mixérem. Hmotu upěchujte do pečícím papírem vyložené formy a dejte odpočinou do lednice.
3. Do téměř vyšlehané šlehačky přidejte želatinu, tvaroh a mascarpone, prošlehejte a přidejte mírně vychladlou čokoládu a opět dobře prošlehejte.
4. Hmotu navršte v rovnoměrné vrstvě na korpus. Dejte chladit.
Na pánvičce pomalu rozpusťte 100 g čokolády a přidejte zbylou smetanu (150 ml). Opět nechte směs mírně vychladnout a nalijte na dort. Nechte zchladnout o pokojové teplotě a následně dejte vychladit.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.