Fitness makovec
Výborný, vláčný makovec bez tuku, který osloví snad opravdu každého a dokonce i všechny ty, kteří se snaží upravit jídelníček v rámci redukčních diet a podobně. Zkuste tento makovo-tvarohový dezert a určitě neprohloupíte. Jeho příprava je naprosto jednoduchá a zvládne ji i opravdový začátečník v kuchyni, protože smíchat všechny suroviny a nalít na plech zvládne i malé dítě. Recept je pro menší pekáč nebo klasickou koláčovou formu.
- 200 g jemně mletých vloček
- 200 g máku
- 2 jablka
- hrst lískových ořechů (50 g)
- 1 nízkotučný tvaroh (250 g)
- 1 nízkotučný bílý jogurt (125 g)
- 2 vejce
- 3 lžíce agávového sirupu nebo podle chuti
- špetku soli
- lžičku prášku do pečiva
Postup:
Mák umelte nebo den předem namočte, tím si ulehčíte práci s mletím. Předehřejte troubu. Pokud chcete, můžete nadrtit ořechy, ale v makovci jsou výtečné i celé. Nastrouhejte jablka.
Všechny suroviny vymíchejte a nechte asi 15 min odležet (aby se vločky nasákly). Poté hmotu vylijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte asi 35 min na 170 stupňů.
Náš tip: Místo agávového sirupu lze použít jakékoliv jiné sladidlo, třeba med. Pokud chcete možno nahradit i umělým sladidlem. Pokud naopak nemusíte kalorie až tak počítat, použijte jako sladidlo 100 g třtinového cukru.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.