Fitness kokosový dortík
Zdravé, chutné a hlavně ne příliš kalorické sladké potěšení. Přesně toto splňuje dortík plný kokosu. Jeho příprava je velmi jednoduchá a rozhodně stojí za to, zkuste ho také! Vůně a chuť pečeného kokosu je jednoduše neodolatelná. Velká výhoda tohoto dezertu je v tom, že je báječný teplý i vychladlý, takže pokud se vám nechce čekat, můžete se do něho s vervou pustit ihned po dopečení.
Budete potřebovat
- 150 g ovesných vloček jemně mletých
- 1 nízkotučný tvaroh (250 g)
- 50 g brusinek, goji, rozinek (dohromady)
- 2 jablka
- 2 vejce (oddělit bílek a žloutek)
- hrnek kokosu (asi 100 g)
- 2 lžíce třtinového cukru
Postup
Sušené plody namočte alespoň na 10 minut do malého množství vody. Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte sníh, do něho zašlehejte 2 lžíce cukru nebo třeba agávového sirupu (pokud chcete mít dezert zcela bez cukru, použijte 1-2 lžičky tekuté stévie) a nakonec přišlehejte kokos (trochu si nechte na posypání).
Vločky vymíchejte s tvarohem a žloutky. Nakonec vmíchejte slité brusinky, rozinky a goji v poměru, jaký máte rádi. Čím více rozinek, tím sladší korpus bude, goji zase díky nakyslé chuti zapříčiní pikantnost.
Dortovou formu vyložte pečícím papírem a rukou do ní upěchujte těsto. Bude to vypadat jako korpus na cheese cake. Na těsto nastrouhejte 2 jablka a nakonec navršte oslazené bílky s kokosem. Sníh uhlaďte stěrkou a celé to posypte malým množstvím kokosu.
Pečte asi 20-25 min na 180 stupňů, dokud nebude kokos na povrchu krásně zlatavý.
Komentáře k článku
anna 30.4.2019 (23:18)
moc se me libi vase recepty