Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Falešný medovník s kokosovým krémem

Čvn 1209 Autor: Redakce

Dezerty z medu a ořechů jsou jednoduše neodolatelné. Nemusíte ale celé odpoledne strávit přípravou klasického medovníku. Zkuste náš zjednodušený, které je také výborný a jeho příprava vám doslova zabere jen pár minut. My jsme si schválně stopovali čas a opravdu. Doby přípravy byla asi 5 minut, pečení pak 7 minut. Tento recept tedy patří do rodiny super rychlých dezertů pro nečekané návštěvy.

Na korpus budete potřebovatkokosovy medovnik

200 g hladké mouky
100 g cukru
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
hrst rozinek
2 lžíce medu
50 g másla
30 g oříšků sekaných či mletých
150 ml instantní kávy

Na krém budete potřebovat

60 g kokosu
150 g cukru moučka
125 g másla
tvaroh

Na polevu budete potřebovat

100g čokolády na vaření
25 g másla
3 lžíce mléka

V prvé řadě si nachystáme silnou kávu, ve které rozpustíme máslo a med. Tuto směs necháme trochu zchladnout a následně přidáme vejce. Vše protřepeme nebo rozmícháme. V misce smícháme všechny sypké suroviny, přidáme tekutou směs a vymícháme. Těsto můžeme péci v klasické dortové formě v troubě asi 30 minut na 200 stupňů. Pokud chcete postup urychlit nebo nemáte klasickou troubu, můžete tuto směs nalít do silikonové dortové formy. Pečeme v mikrovlnné troubě asi 7 minut na 650 W.
Než nám korpus vychladne, připravíme si lehký kokosový krém. Jde o velmi jednoduchou záležitost, protože vyšleháme všechny suroviny a vzniklým krémem pak potřeme na vychladlou buchtu. Nakonec jen rozpustíme čokoládu na vaření s máslem a mlékem a dezert a nepravidelně pokapeme.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Říj 2020>>
PÚSČPSN
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist