Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Dvoubarevné pudinkové řezy se zakysanou smetanou

Čvn 1804 Autor: Redakce

Božská chuť tohoto koláče se zakysanou smetanou a pudinkem nenechá v klidu nejednoho milovníka sladkého. Příprava je navíc velmi jednoduchá. Zajímavé je, že uvařený vanilkový pudink pečeme spolu s tmavým a světlým těstem. Smetanovo – skořicová vrstva pak dá dezertu nezapomenutelně vynikající chuť. Náš recept je na vyšší plech cca 30 x 40 cm.

kolac s pudinkem a zakysanou smetanou

Na těsto budete potřebovat:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krupice (nebo trochu méně-podle chuti)
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 dcl oleje
  • 1 lžíci kakaa
  • špetku soli

Na pudinkovou vrstvu budete potřebovat

  • 1,2 l polotučného mléka
  • 3 vanilkové pudinky
  • 7 lžic cukru krupice

Na vrchní vrstvu budete potřebovat

  • 500 g zakysané smetany
  • 1 skořicový cukr

Postup: Z mléka a pudinků uvaříme vanilkový pudink, osladíme. Mezi tím předehřejeme troubu, vymažeme a vysypeme vyšší plech. Všechny suroviny na těsto krom kakaa dobře vymícháme a 2/3 vylijeme plech. Do zbytku přidáme kakao, opět vymícháme a vlijeme na světlou část těsta.

Na těsto navršíme ještě horký vanilkový pudink a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 35 minut (dozlatova). Během pečení bude těsto pracovat-tvořit boule, vůbec se toho nebojte!

Po vytažení z trouby ještě horký koláč pomažeme zakysanou smetanu a posypeme skořicovým cukrem. Necháme vychladnout o pokojové teplotě, následně necháme uležet v lednici, kde koláč také skladujeme. V lednici vydrží několik dní, ale do té doby ho jistě sníte!

Poznámka: Pudink je o trochu hustší než při klasické přípravě. To je z důvodu, aby nám neklesl pod těsto, i když ani to není na škodu. Pokud chcete, můžete zkusit i čokoládový nebo karamelový pudink, který je na tomto typu dezertu také zajímavý.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

TOPlist