Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Domácí krtkův dort

Úno 1213 Autor: Redakce

Krtkův dort známe z televizní reklamy. Sypká směs na přípravu tohoto dortu ale není levnou záležitostí a spoustu ingrediencí musíte ještě dokoupit. Právě proto jsme se rozhodli, podělit se s vámi o odzkoušený recept na domácího krtka. Tento dort můžete upéci na plechu a podávat jako řezy, nebo ho vytvarovat do krtičiny, kterou krájíte jako dort.domaci krtkuv dort

Na domácí krtkův (banánový) dort budete potřebovat:

krém
½ čokolády s vysokým obsahem kakaa
2 šlehačky (min. 33% tuku)
želatinový ztužovač
20 g moučkového cukru
1 hodně zralý banán
3 banány podélně rozříznuté

těsto
1/2 prášku do pečiva
1/3hrnku oleje (100 ml)
2 střední vejce
2 práškové čokoládové pudinky (sáček 40g)
80 g cukru moučka

Jako první si nachystáme těsto. Smícháme sypké suroviny, tedy 80 g cukru, oba pudinky a prášek do pečiva (bude stačit ½ balíčku). Pak přidáme olej a celá vejce. Směs vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny. Těsto vylejeme na vymazaný a vysypaný malý plech nebo použijeme dortovou formu o průměru 26 cm (nám se místo vymazání osvědčila silikonová podložka). Pečeme asi 35 minut na 180 °C. Během pečení si nachystáme krém.

Do téměř vyšlehaných šlehaček všleháme želatinový ztužovač, přidáme 20 g moučkového cukru, rozdrcený banán a nastrouhanou čokoládu.

domaci krtekKrém dáme odpočinout do ledničky, než nám vychladne upečený korpus. Z korpusu seřízneme asi 1 cm vrchní vrstvy a v misce rozdrobíme (použít můžeme i odkrojené nevzhledné kraje). Na korpus poklademe podélně rozkrojené banány, navršíme krém a poházíme drobky.

Naše tipy: Pokud neradi používáte želatinový ztužovač, můžete použít 2 balíčky klasického, práškového. Velmi dobré je také použít ½ balíčku vanilkového pudinku bez vaření (Olé). Ten postupně za stálého šlehání vsypáváte do téměř vyšlehaných šlehaček. Místo moučkového cukru do krému s úspěchem použijete 3 balíčky vanilkového cukru, a pokud nechcete, nedávejte do krému čokoládu, dort je výborný i bez ní.

Máte velkou rodinu? Na klasický plech použijte dvojnásobné množství surovin. Dort v lednici vydrží i 3 dny, ale do té doby se po něm většinou zapráší.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Říj 2020>>
PÚSČPSN
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist