Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Domácí bramborové preclíky

Led 1302 Autor: Redakce

Domácí pečivo je prostě k nezaplacení. Pokud uděláte třeba slané tyčinky z listového těsta nebo podobné pochutiny, jistě nezbyde ani jediný kousek. I na našem vánočním večírku se doslova zaprášilo po domácích preclících, které pro nás s láskou nachystala naše kolegyně. Proto jsme se rozhodli vás nepřipravit o tento odzkoušený recept. Výborně se hodí jako pochutina k různým příležitostem, dokonalé jsou k pivu. Díky máslu v těstě jsou preclíky neuvěřitelně jemné, použít ale se stejným úspěchem můžete i sádlo. Navíc jde o jeden z receptů, kdy využijete nepotřebné suroviny z předchozího dne.

Budete potřebovatbramborove precliky

250 g vařených brambor
350 g polohrubé mouky
100 g másla pokojové teploty
100 ml polotučného mléka
špetku prášku do pečiva
špetku soli
1 vejce do těsta, 1 na potření
hrubou sůl, mák, kmín, sezam na dozdobení

Postup: Den předem si uvařte brambory. Klidně můžete použít i ty, které vám zbyly od oběda. Nastrouhejte je najemno nebo prolisujte. Přidejte všechny ostatní suroviny a vypracujte tužší těsto. Z těsta si nachystejte váleček, ten rozkrájejte na stejně velké díly. Každý dílek pak rozválejte hubený váleček jako u vánočky, asi 15 cm dlouhý a zapleťte preclík nebo jiný tvar. Fantazii se meze nekladou.

Preclíky skládejte na plech s pečícím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a posypte jakoukoliv ozdobou. Krom již zmiňovaných zkuste klidně dýňová či jiná semínka a ořechy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů podle velikosti asi 20 až 25 minut (dokud nejsou krásně zlatavé).

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Říj 2020>>
PÚSČPSN
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist