Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Cukroví: Marokánky

Pro 2004 Autor: Redakce

Jednoduchý postup na jedné straně a správné ingredience na straně druhé zaručí, že se vám marokánky vždy povedou. Náš dnešní recept je úžasný v tom, že jsou marokánky ihned měkké. Nemusíte se obávat, že si na nich vylomíte zub. Další jejich kouzlo je v již zmiňovaných ingrediencích.  Do základní „kaše“ totiž můžete dát ořechy a sušené či kandované ovoce podle chuti.

marokanky

Na „kaši“ budete potřebovat:

  • 250 ml plnotučného mléka
  • 30 g hladké mouky
  • 80 g moučkového cukru
  • 30 g másla

Dále pak budete potřebovat:

  • 200 g směsi ořechů
  • 100 g směsi ovoce

Na polití:

  • Hotovou čokoládovou polevu (nebo klidně doma připravenou)

Co je do marokánek vhodné?

Vhodné jsou veškeré ořechy. Nejlepší jsou bez pochyby lískové oříšky, které jsou velmi výrazné. Naopak s mandlemi jsou marokánky poněkud mdlé (to neznamená, že nejsou dobré!). Zdaleka nejlepší jsou ale ze směsi ořechů. My jsme použili: lískové, vlašské, pekanové a mandle. Co se ovoce týče, my nepoužíváme rozinky. Jsou totiž velmi sladké a hodně výrazné. Pokud ale máte rádi, můžete použít i je. My jsme použili sušené švestky a brusinky. Kandované ovoce má výhodu, že je krásně barevné a marokánky úplně rozsvítí. Navíc už ho pořídíte nakrájené na malé kousky, což vám usnadní práci.

Jak na nejlepší marokánky

Ořechy nasekejte.

Ovoce nakrájejte na menší kousky. Pro představu velikosti například brusinky na 3-4 díly.

V nepřilnavém hrnci smíchejte všechny suroviny na kaši a za stálého míchání provařte tak, aby vznikla hustší kaše. Do mírně vychladlé směsi nasypejte ořechy a ovoce a pořádně promíchejte.

marokanky recept

Nyní si předehřejte troubu na horkovzduch na 160°C. Plech vyložte pečícím papírem a pomocí lžíce tvořte z ještě malinko teplé směsi menší hrudky. Menších hrudek buete mít asi 40 ks. Ty pečeme na 160°C asi 25 minut, dokud nebudou kraje krásně zlatavé.

recept na marokanky

Před koncem pečení rozehřejeme dle návodu polevu. My jsme použili Dr. Oetker mléčnou čokoládovou polevu v sáčku, se kterou máme dobré zkušenosti. Velmi jednoduše ji rozehřejete ve vařící vodní lázni (to bude trvat asi 6 minut). Ustříhnete roh sáčku a pocákáte upečené marokánky.

marokanky

Naše tipy:

Naprosto stylové je, pokud do čokolády namáčíte spodky marokánek. Chuť je sice stejná, ale je to velmi efektní. U nás zdobily děti, proto jsme zvolili jednodušší variantu pocákání marokánek rozehřátou čokoládou přímo ze sáčku.

Pokud chcete marokánky bezlepkové, použijte místo hladké mouky jakokoliv bezlepkovou. Marokánky budou ještě lepší! Jejich konzistence ale nebude tak pevná a na plechu se malinko roztečou. To ale nevadí vůbec ničemu.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Lis 2024>>
PÚSČPSN
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
události