Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Čokoládová roláda

Úno 1225 Autor: Redakce

Pokud chcete upéct dezert, který bude vynikat svou nevšedností, zkuste nějakou z rolád. Ne vždy se ale povedou, proto je nutné vybírat jen odzkoušené recepty. My jsme rolády pekli a z několika receptů jsme vybrali jeden, který se nám osvědčil. Recept na čoko roládu není těžký, zvládne ho i začínající hospodyňka, zejména protože žloutky neoddělujeme od bílků a nevyšleháváme krém.

Na těsto budete potřebovatcokoladova rolada
3 celá vejce
130 g moučkového cukru
50 g škrobu (solamyl)
50 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce holandského kakaa
špetka soli
Na krém budete potřebovat
1 smetana na šlehání (250ml)
1 zralý banán
¼ hořké čokolády
2 vanilkové cukry

Vejce ušleháme s cukrem a po lžících přidáváme všechny sypké suroviny, které jsme si před tím zvlášť smíchali. Po vyšlehání těsto vylejeme na pečící papír nebo na silikonovou podložku a pečeme asi 15 minut na 220 stupňů. Po upečení na roládu položíme čistou utěrku a přes ní opatrně ještě horkou roládu rolujeme tak, že rovnou sundáváme pečící papír. Pokud jste pekli na podložce, ta na těstě může zůstat a sundáváme ji až po vychladnutí. Takto necháme roládu chladnout a přichystáme si krém.

Jednu smetanu na šlehání (min. 33% tuku) ušleháme do tuha. Pokud chcete, můžete přidat i ½ balíčku ztužovače šlehačky, ale to není nutné. Do šlehačky přidáme vanilkové cukry, nastrouhaný kousek hořké čokolády a rozdrcený banán. Ten můžeme třeba rozmačkat vidličkou.

Vychladlou roládu opatrně rozrolujte, namažte krémem a opět zarolujte. Tato roláda zůstává bez namazání na vrchu. Pokud chcete, udělejte krému více a můžete ho navršit na celou roládu. Pak posypat kakaem, mandlovými lupínky a podobně. Takto se také schovají případné nedostatky.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist