Čokoládová buchta z červené řepy
Červená řepa obsahuje mnoho vitamínů a minerálů, má pozitivní účinky na zdraví a rozmanité využití v kuchyni. Asi se budete divit, ale my z ní připravujeme i sladký dezert a věřte nebo ne, je naprosto neodolatelný.
Budete potřebovat
2 větší červené řepy (asi 300 g)
400 g polohrubé mouky
300 g třtinového cukru
100 g kakaa na pečení
špetku soli
1 prášek do pečiva
3 vejce
250 ml slunečnicového oleje
v případě potřeby mléko
šlehačka nebo zakysaná smetana k podávání
Postup:
Uvaříme si 2 větší řepy. Řepu samozřejmě můžete v běžném supermarketu koupit i předvařenou. Nebojte se toho, je výborná a usnadní vám to přípravu. Troubu předehřejte na 180 °C. Vychladlou řepu rozmixujte a vyšlehejte spolu se zbylými ingrediencemi. Pokud se vám zdá těsto příliš tuhé, zřeďte ho trochou mléka nebo vodou z řepy (v případě bezlaktózové varianty receptu) .
Těsto vylijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte asi 45 minut na 180 °C. Vychladlou řepovou buchtu nakrájejte a podávejte se šlehačkou nebo zakysanou smetanou.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.