Co se starými jablky?
Dnes Vám nabízíme několik rad a typů, jak zužitkovat z podzima uskladněná jablka. Jedním z netradičních receptů je návod na velmi rychlý a chutný Koláč z Normandie. Na jeho přípravu budete potřebovat :
4-6 jablek (podle velikosti),
200g hladké mouky,
200g tuku (máslo nebo hera),
50g krystalového cukru
a 1-2 lžičky vody
Jablka oloupeme a odstraníme jádřince. Až na jedno jablíčko nakrájíme na menší kostičky a necháme v menším hrnci podusit až se ztratí skoro všechna voda. Ochutnáme a pokud bude potřeba přisladíme podle chuti vanilkovým nebo skořicovým cukrem. Ze surovin uhněteme hladké těsto, které rovnoměrně poklademe na vymazaný kulatý plech. Na těsto vložíme vychladlá jablka a poklademe plátky čerstvého jablíčka (může a nemusí být oloupané). Před koncem pečení koláč poházíme v alkoholu namočenými rozinkami nebo brusinkami.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.