Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Budapešťská pomazánka

Bře 1207 Autor: Redakce

Pomazánky jsou fenoménem dětství. Ve školkách se na svačinu snad nic jiného než pomazánky s pečivem nepodávalo. V dnešní době šetření se domácí pomazánky opět dostávají do středu zájmu. Z několika surovin totiž nasytíte celou rodinu. Pomazánky se ale hodí i na chlebíčky na různé akce a párty. Překvapte své hosty úžasnou domácí Budapešťskou pomazánkou.

Budete potřebovatbudapestska pomazanka

1 malou cibuli
½ kapie na mini kostičky
250 g tvarohu
1/4 másla
2 lžičky sladké mleté papriky
½ lžičky soli (nebo podle chuti)

Cibuli nakrájejte velmi najemno a necháme zpěnit na 1/8 másla. Stejně tak na malé kostičky nakrájíme červenou papriku (kapii) a necháme jen mírně prohřát. Tvaroh utřeme s povoleným máslem, solí a sladkou mletou paprikou, nakonec vmícháme osmahlou cibulku s kapií. Pomazánku podáváme na chlebu či bílém pečivu, se zeleninovou oblohou. Nám se v redakci tato pomazánka osvědčila na jednohubkách.

Náš tip: Pokud spěcháte a snesete čerstvou cibuli, nemusíte ji ani papriku smažit. Velmi dobré je použít místo klasické kuchyňské cibule šalotku nebo bílou cibuli, která nemá tak štiplavé aroma.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

2 reakce na Budapešťská pomazánka
  • Dana Novotná 18.9.2018 (22:03)

    Moje pomazánka: vanička tučného tvarohu, kelímek mascarpone,jedna cibule, rovná káv.lžička soli, dvě káv.lžičky dijonské hořčice,z jednoho svazku zel.cibulku.

  • Lucie 7.3.2018 (12:58)

    Má Budapešť pomazánka. Všichni chválí a dělám na kila ..

    Tvaroh tučný vanička 250g
    ty další může být i z alobalu.(když se špatně vymíchá můžou být hrudky znát)

    Máslo 15g +/- podle chuti

    Kapie sterilizovaná ve sladkokyselém nálevu

    Paprika sladká lahůdková, kdo chce přidá pálivou ještě.

    Postup: Smícháme tvarohy a vymícháme dohladka.
    Rozpustím máslo a v míchám do něj papriku sladkou, pálivou. Zamíchám do tvarohu.
    Přidám na proužky nakrájenou kapii a trochu láku z ní přileju k tvarohu.
    Lák to dochutí a rozředí hutný tvaroh.

    Jarní cibulku dávám na ozdobu na posypání.

    Tak ať Vám chutná !

Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist