Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Brownies s aronií

Zář 1912 Autor: Redakce

Jak už od nás jistě víte, aronii přidáváme v sezóně všude tam, kde je žádoucí výrazná tmavá barva a nakyslá chuť. Do brownies se hodí výtečně, podobně třeba jako červená řepa. Tento recept je na menší pekáček nebo kulatou koláčovou formu (20 cm).

brownies s aronii

Budete potřebovat:

  • 1 hrnek (200 ml) hladké mouky
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • 1 hrnek kuliček aronie nebo ½ hrnku přepasírované
  • 1/3 hrnku holandského kakaa
  • 100 g vysokoprocentní hořké čokolády (nejlépe 60%)
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • špetku soli
  • 1 lžičku jedlé sody

Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Kuličky aronie omyjeme a necháme okapat, proženeme mixérem.

cerne jerabiny

Pokud používáte přepasírovanou aronii z našeho receptu ze sirupu (nejdete ho ZDE), s tou už nic neděláme, maximálně dostatečně dopředu vytáhneme z mrazáku.

prepasirovana aronie

Přepasírovaná aronie jako odpad ze sirupu

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, necháme mírně vychladnout. Smícháme všechny sypké suroviny. V jiné míse vyšleháme vejce s cukrem, přidáme čokoládu a aronii opatrně přimícháváme sypkou směs.

sypke suroviny na testo

Sypké suroviny na těsto

Vymícháme poměrně tuhé těsto, které rozprostřeme na vymazaný a vysypaný pekáček.

testo na brownies

Pečeme asi 30 minut na 180 °C, dokud se těsto nebude lepit na špejli. Podáváme pocukrované.

netradicni brownies

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist