Brownies s aronií
Jak už od nás jistě víte, aronii přidáváme v sezóně všude tam, kde je žádoucí výrazná tmavá barva a nakyslá chuť. Do brownies se hodí výtečně, podobně třeba jako červená řepa. Tento recept je na menší pekáček nebo kulatou koláčovou formu (20 cm).
Budete potřebovat:
- 1 hrnek (200 ml) hladké mouky
- ½ hrnku třtinového cukru
- 1 hrnek kuliček aronie nebo ½ hrnku přepasírované
- 1/3 hrnku holandského kakaa
- 100 g vysokoprocentní hořké čokolády (nejlépe 60%)
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 2 vejce
- špetku soli
- 1 lžičku jedlé sody
Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Kuličky aronie omyjeme a necháme okapat, proženeme mixérem.
Pokud používáte přepasírovanou aronii z našeho receptu ze sirupu (nejdete ho ZDE), s tou už nic neděláme, maximálně dostatečně dopředu vytáhneme z mrazáku.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, necháme mírně vychladnout. Smícháme všechny sypké suroviny. V jiné míse vyšleháme vejce s cukrem, přidáme čokoládu a aronii opatrně přimícháváme sypkou směs.
Vymícháme poměrně tuhé těsto, které rozprostřeme na vymazaný a vysypaný pekáček.
Pečeme asi 30 minut na 180 °C, dokud se těsto nebude lepit na špejli. Podáváme pocukrované.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.