Britský trifle
Vánoční svátky jsou dobou hojnosti a samozřejmě také návštěv. Pokud chcete své hosty, kteří jsou jistě přejedení řízky a cukrovím, překvapit, zkuste novinku-britské trifle. Recept, který vám nabízíme je asi pro 15 lidí. Lze ho udělat bez alkoholu. Ovoce můžete použít jakékoliv lesní, ale s malinami je trifle opravdovým labužnickým zážitkem, se kterým budete sklízet úspěchy. Jedinou nevýhodou ale je, že jakmile ho jednou zkusíte, budou pro vás dezerty tipu tiramisu naprosto všední a mdlé.
Britský malinový trifle s alkoholem–budete potřebovat:
balení pravých cukrářských piškotů (16ks)
malinový jam
500 ml sherry nebo jiného alkoholu
400g mražených malin
citronová a pomerančová kůra
1,5 l smetany (min 33%)
2 celá vejce
8 žloutků
75 g cukru krupice
nesolené pistácie
vanilkový lusk nebo vanilkové aroma
Potup: Trifle nejlépe vypadá ve velké skleněné míse, ze které se nandavá sběračkou nebo větší lžící. Ohřejeme 1 litr smetany těsně k bodu varu. Necháme několik minut stát a mezi tím si vyšleháme vece, žloutky a 25g cukru a pomalu přidáváme teplou smetanu. Vzniklou směs za stálého míchání prohříváme do plameni. Přidáme vanilku a necháme v lednici odležet.
Piškoty slepíme malinovou marmeládou a naskládáme do mísy. Polijeme alkoholem. Na piškoty navršíme maliny bez přebytečné tekutiny, posypeme 50 g pískového cukru a citronovou a pomerančovou kůrou. Na tuto směs navršíme odpočinutý krém a opět uklidíme do lednice nejlépe přes noc.
Těsně před podáváním ušleháme zbytek smetany, kterou navršíme na vychladlou hmotu. Posypeme sekanými pistáciemi (asi 50 kusů).
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.