Vyzkoušejte vynikající RAW recepty
Tyto vynikající a rychlé RAW recepty jsou ideální volbou pro snadné večeře. Zvlášť, pokud chcete jíst zdravě. Tato chutná jídla nemůžete za žádných okolností zkazit a to ani v případě, že jste začínající kuchaři. My vám nyní přinášíme ty nejlepší recepty na kterých si skutečně pochutnáte.
Veganské cuketové nudle s kari
Co budete potřebovat:
- 180 ml kokosové vody
- 2 šálky kešu oříšků (pokud máte alergii, tak vynechte)
- 1 velký stroužek česneku
- 1/8 velkého avokáda
- 2 čajové lžičky kari
- 1 čajová lžička chilli pasty
- ¼ čajové lžičky kajenského pepře
- ¼ čajové lžičky mořské soli
- 3-4 středně velké cukety
Postup: Cukety důkladně omyjte a jejich konce odřízněte. Použijte spirálovač na zeleninu, abyste z cuket vytvořili nudle. Ve vysokorychlostním mixéru zkombinujte všechny přísady a mixujte na vysoký výkon, dokud nebude omáčka zcela hladká. Měla by mít hustší konzistenci. Smíchejte cuketové nudle spolu s omáčkou ve velké míse a míchejte, dokud se důkladně neobalí. Servírujte!
Tip: Pokud chcete nudlím dodat více chutí, můžete také přidat pokrájená rajčata, nastrouhanou mrkev a pokrájené oříšky.
Avokádový „Caprese“ salát
Co budete potřebovat:
- 4 středně velká rajčata
- 3 středně velká avokáda
- 1 svazek čerstvé bazalky
- šťáva z citronu
- 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
- balzamikový ocet (volitelné)
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup: Rozřízněte avokádo a vyndejte pecku. Poté ho nakrájejte na plátky a odstraňte slupku. Plátky avokáda jemně vhoďte do citronové šťávy. Nakrájejte rajčata na plátky a jemně je posolte. Vrstvěte plátky rajčat, plátky avokáda a listy bazalky. Pokapejte olivovým olejem a balzamikovým octem. Nakonec dochuťte solí a pepřem.
Krémový sýr z oříšků kešu
Co budete potřebovat:
- 2 šálky syrových kešu oříšků (namočených ve vodě po dobu 4-8 hodin, okapané a vysušené)
- 1 ½ polévkové lžíce citronové šťávy a další podle chuti (celkem až 3 polévkové lžíce)
- 1 čajovou lžičku soli (nebo podle chuti)
- Volitelné přísady (pažitka, pečený česnek, jarní cibulka, zelenina, sušená rajčata, pečená paprika)
Postup: Vložte kešu oříšky, 1 ½ citronové šťávy a sůl do kuchyňského mixeru. Směs mixujte do hladka a podle potřeby zastavujte, abyste mohli seškrabávat zbytky po stranách mísy. Přidejte jednu nebo dvě polévkové lžíce vody, abyste směs trochu zředili. Ochutnejte a podle potřeby přidejte více šťávy či soli. Poté do mixeru vhoďte volitelné přísady a nechte mixovat, dokud nejsou jemně nasekané a dobře promíchané. Ihned podávejte a nebo skladujte v uzavřené nádobě v chladničce po dobu 5 dnů nebo zmrazte po dobu až 3 měsíců.
Čokoládový cheesecake
Co budete potřebovat:
Základ
- 2 ¼ šálku strouhaného kokosu, neslazeného (180g)
- 3 polévkové lžíce kakaového prášku (60ml)
- 1 čajová lžička vanilkového prášku
- 1 ½ šálku datlí, vypeckovaných (360g)
- špetka soli
Náplň
- 1 šálek kakaového másla v prášku (168g)
- ½ šálku kakaového prášku (50g)
- ¼ šálku agávového sirupu (80g)
- 400 ml kokosového mléka
- ¼ čajové lžičky vanilkového prášku
- špetka solí jemně namleté
Poleva
- pár čtverečků veganské RAW čokolády (vaše oblíbená příchuť)
Postup:
Základ
Vložte strouhaný kokos, kakaový prášek, vanilkový prášek a sůl o mixéru a krátce pomixujte. Přidejte vypeckované datle a zpracovávejte, dokud nebudou datle jemně nasekané a nezačne se tvořit směs. Poté vtlačte směs na dno 20 cm vysoké formy na dort či formy na koláč a dejte do ledničky, aby směs zatuhla.
Náplň
Vložte všechny ingredience do vysokorychlostního mixéru ve výše uvedeném pořadí. Míchejte na nízké úrovni, dokud se nespojí. Poté míchejte na vysoké, dokud nedosáhne teploty 42°C. Nalijte náplň do připraveného základu a nechte odkryté v ledničce tuhnout po dobu 4 hodin nebo přes noc.
Poleva
Na vrchní část dortu nastrouhejte pár čtverečků oblíbené RAW čokolády. Nakrájejte a podávejte.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.