Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Vanilkové cupcakes s krémem z hořké čokolády a Pedro Dezertíky

Kvě 1730 Autor: Redakce

Recept na jemné cupcakes s vůní vanilky se dá využít na všemožné dortíky s tím, že změníte krém a zdobení. Zejména děti ale budou nadšené lentilkovým sypáním. My jsme vyzkoušeli i gumové bonbony z řady Pedro a nemají chybu.

vanilkove cupcakes

Budete potřebovat

Na těsto:

  • 60 g másla
  • 40 g cukru
  • 1 vejce + 1 žloutek
  • 30 ml mléka
  • 100 g mouky (50 g hladké, 50 g polohrubé)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • dřeň z 1/2 vanilkového lusku (případně vanilkový extrakt)

Na čoko ganache:

  • 100 ml čerstvé smetany na šlehání
  • 100 g hořké čokolády 70 %

Na krém:

  • čokoládová ganache
  • 200 g mascarpone
  • 1 balení Pedro Dezertíků

Postup:

Nejprve si připravte čokoládovou ganache na krém. Je potřeba, aby se pořádně vychladila. V ideálním případě si ji nachystejte den předem a nechte ji chladit v lednici přes noc. Přichystáte ji tak, že přivedete smetanu téměř k varu, odstavíte a rozmícháte v ní nalámanou tabulku kvalitní hořké čokolády. Umístěte do lednice a nechte ztuhnout.

Předehřejte si troubu na 175 stupňů. V míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem do pěny. Přimíchejte vanilku, polovinu mouky, mléko, vajíčko a žloutek. Vše prošlehejte. Následně přidejte zbytek mouky s práškem do pečiva a solí, promíchejte. Těstem naplňte formičky a dejte do trouby na cca. 20 minut (otestujte špejlí). Nechte vychladnout.

Vyšlehejte čokoládovou ganache s mascarpone a pomocí cukrářského sáčku krémem ozdobte vychladlé košíčky. Dozdobte bonbony.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Lis 2018>>
PÚSČPSN
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist