Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Vaječná pomazánka s červenou čočkou

Čvc 1931 Autor: Redakce

Základem většiny pomazánek bývá máslo, pomazánkové máslo nebo třeba tvaroh. My jsme dnes ochutnali báječnou vajíčkovou pomazánku s červenou čočkou a můžeme ji jen a pouze doporučit. Příprava je velmi jednoduchá, chutná, výživově plnohodnotná. Vyměňte pro jednou paštiky, salámy a sýry a zkuste udělat tuto výtečnou letní pochoutku, která se hodí na chléb i ostatní slané pečivo. Velkou výhodou je, že se červená čočka nemusí namáčet, nenadýmá a pomazánce dodá krásně žlutou barvu (po uvaření není oranžová, ale do žluta).

pomazanka z cervene cocky

Pro 4-6 osob budete potřebovat

  • 80 g červené čočky (2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření)
  • 4 vejce
  • 3 sterilované okurky
  • 1 šalotku
  • snítku čínské nebo klasické pažitky nebo petrželové nati (hladkosrsté)
  • 2 lžičky hořčice
  • trochu soli a čerstvě mletého pepře na dochucení

Postup:

Červenou čočku uvařte klidně den předem podle návodu (propláchněte, zalijte vodou, přidejte koření a vařte asi 10 minut, slijte, nechte vychladnout). Uvařte vejce natvrdo (10 minut).

jak uvarit cervenou cocku

Do mixéru vložte okurky, šalotku a zelené bylinky, rozmixujte a přidejte zcela vychladlou čočku bez koření, oloupaná vejce, hořčici. Dochuťte solí a pepřem a mixujte, dokud nebude konzistence zcela hladká.

Podávejte nejlépe s celozrnným pečivem.

Náš tip: Pro zjemnění můžete přidat kousek (lžíci) másla o pokojové teplotě.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Srp 2019>>
PÚSČPSN
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist