Slepice (kuře) na paprice a knedlík z mikrovlnky
Slepice na paprice je skvělá omáčka, ke které se hodí knedlík i těstoviny. Vzhledem k tomu, že se dělá z kuřecího masa, jde o poměrně levnou záležitost. Koupit můžete i slepici, pak je omáčka silnější, ale vyžaduje delší přípravu.
Kuře rozporcujte a dejte vařit spolu s kořením. Nejvhodnější je 5 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře a 5 bobkových lístků. Maso vařte do měkka. Větší cibuli orestujte na oleji, nechte mírně zchladnout a přisypte buď přímo koření na omáčku kuře na paprice, nebo 2 lžičky sladké papriky. Maso s kořením sceďte a vývarem zalijte osmahlou cibulku. Přidejte lžičku žlutého koření, povařte, přilejte 1 smetanu (30%, neslazenou) a zahustěte hladkou moukou, kterou rozmícháte v mléce. Přidejte maso, povařte a v případě potřeby dochuťte solí.
Náš tip: Do cibulového základu je možné přidat malé kostičky čerstvé červené papriky, kousky rajčete bez slupky nebo trochu protlaku. Kdo chce mít pokrm dietnější, použije místo smetany ke šlehání zakysanou smetanu s 11 % tuku.
Knedlík z mikrovlnné trouby
V mikrovlnné troubě uděláte knedlík raz dva. Nakrájejte jeden rohlík na malé kostičky, smíchejte ho s hrnkem polohrubé mouky, vejcem, jedním práškem do pečiva a lžičkou soli. Do směsi opatrně přilejte ¾ hrnku perlivé vody, směs promíchejte a vložte do silikonové formy (například srnčí hřbet nebo bábovka). Forma musí být vhodná pro vaření v mikrovlnce. Na plný výkon mikrovlnky bude knedlík hotový za 8-12 minut. Po vyjmutí z mikrovlnky nechte knedlík ve formě několik minut odpočinout. Tento recept je cca pro 3 osoby.
Náš tip: Místo rohlíku můžete použít i neslazené burizony (množství 3 lžíce). Perlivá voda je v receptu velmi důležitá, knedlík bude nadýchaný a moc dobrý. Recept lze doplnit o bylinky, třeba bazalku nebo petrželovou nať.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.