Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Sladká pomazánka z adzuki fazolí

Říj 1506 Autor: Redakce

Luštěniny jsou v rostlinné říši nejbohatším zdrojem bílkovin, to už dnes ví snad každý. Ovšem dostat do dětí nějaké jídlo z luštěnin bývá problém. Právě proto vám přinášíme úžasný recept na pomazánku, která zachutná snad opravdu každému. Navíc je slazena jen přírodními surovinami, takže budete mlsat zdravě. Namazat ji můžete na celozrnný chléb či večku. Fazole mají nízký glykemický index, takže další nespornou výhodou této chuťovky je fakt, že zažene hlad na dlouhou dobu.

Budete potřebovatsladka pomazanka z fazoli

1 menší hrnek adzuki fazolí
1 menší hrnek sušených datlí (lze přidat i fíky, rozinky….)
1-3 menší hrnky vody
1-2 lžíce kokosu
piškotovou moučku na zahuštění

Postup:

Fazole nechte namočené ve studené vodě alespoň 5 hodin (nejlépe přes noc), zceďte (podobně jako u jiných fazolí nevaříme ve stejně vodě). Do kastrůlku dejte hrnek vody, fazole a datle a vařte do změknutí (asi 30 minut). V případě potřeby přilévejte vodu. Na konci vaření by jí v kastrolku mělo zbýt opravdu málo.

sladka pomazanka z fazoli kulickyUvařenou směs nechte vychladnout a rozmixujte, přidejte kokos a rozdrobené piškoty. Vznikne hustější pomazánka. Fantazii se meze nekladou, takže krom různých druhů sušeného ovoce můžete použít místo kokosu také různé oříšky. Směs jednoduše namažte na pečivo nebo tvořte kuličky, které obalíte v kokosu či mletých oříškách. Je to tedy i tip na báječné a navíc zdravé vánoční cukroví.

Náš tip: Zbyla vám pomazánka? Do směsi přidejte trochu celozrnné mouky, rozprostřete na plech a upečte. Ještě teplé můžete rozkrájet na tyčinky nebo vykrajovat různé tvary. A další nevšední zdravou svačinku máme na světě!

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Lis 2018>>
PÚSČPSN
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist