SERIÁL: Vtipné halloweenské dezerty: Hroby
Hledáte inspiraci na strašidelný dezert, kterým potěšíte děti a překvapíte přátele? Tady je! Hrobečky jsou navíc jednoduché na přípravu a máte je hotové coby dup! Krvavý koláč, kterým jsme náš miniseriál odstartovali, najdete zde.
Na krém
- 200 g mascarpone
- 200 g šlehačky 33%
- 100 g mléčné čokolády
- 1 lžíce krupicového cukru
Na hlínu
Čokoládové sušenky nebo zbytky čokoládového korpusu
Na náhrobky
- marcipán či oválné sušenky
- na ozdobení HARIBO bonbony Color-Rado (netopýry)
Postup:
Nejdříve si připravíme krém. Mascarpone spolu se šlehačkou ušleháme do krému a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Vsypeme lžíci cukru, krátce prošleháme a necháme vychladnout.
Mezi tím si na větší kousky rozdrobíme sušenky (nebo zbytek korpusu) a připravíme si náhrobní kameny. Ty vytvoříme pomocí marcipánové hmoty, nebo dobře zafungují i oválné sušenky.
Jakmile krém vychladne a ztuhne, naplníme jím připravené skleničky. Na vrch dáme nadrobenou hlínu, a nakonec naaranžujeme náhrobek. Nakonec přidáme netopýra a strašidelný dezert je kompletní.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.