Sáhněte po kuřecím mase z českých farem
Kuřecí maso je považováno za dietní a je základem zdravé stravy. Zároveň je zdrojem bílkovin, které potřebuje každý sportovec a aktivní člověk. Z kuřecího masa je možné uvařit řadu zajímavých jídel. Každá kultura a také každý kuchař má své osvědčené recepty. Zapomeňte ale na smažený kuřecí řízek či křidélka. V přípravě kuřecího masa často volíme ten zdánlivě nejjednodušší recept, avšak jen proto, že není dost času, nemusíme se ochuzovat o kvalitní a zdravé jídlo. Drůbežářský závod Klatovy, druhý největší zpracovatel kuřecího masa v České republice, přináší recept na lehký, vyvážený a velmi chutný pokrm, který připravíte nanejvýše do dvaceti minut! Jestliže máte na výběr, sáhněte po kuřecím mase z českých farem. Maso tak bude mít zaručený původ i kvalitu.
Kuřecí řízečky obalované v kuskusu
Ingredience
- 160 g spařeného kuskusu
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 2 lžíce římského kmínu
- 1 lžíce strouhané kůry z biocitronu
- 1 lžíce nahrubo nasekaných koriandrových lístků
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- hladká mouka na obalování
- 400 g kuřecích řízků, rozdělených na malé medailonky
- 2 vejce, lehce rozšlehaná
- slunečnicový olej na smažení
- listový salát, zelené fazolky či špenát
Příprava jídla
1. V míse promíchejte kuskus, papriku, římský kmín, citronovou kůru, koriandr, sůl a pepř.
2. Do jednoho talíře nasypte mouku a do jiného dejte vejce. Kuřecí medailonky obalte nejdříve v mouce, potom ve vajíčku, pak v kuskusové směsi.
3. V nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 cm oleje. Na středním plameni smažte řízečky 2 až 3 minuty z každé strany dozlatova. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.
4. Řízečky pokládejte na listový salát apod.
„Je HOTOVO a nezbývá než už jen popřát dobrou chuť!“
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.