Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Rozhovor s šéfkuchařem Miroslavem Gruszem

Úno 1724 Autor: Redakce

Špičkové restaurace byly dříve vymožeností velkých měst, ovšem doba se změnila a za super kulinářským zážitkem už nemusíte dojíždět do metropole. My jsme navštívili MG restauraci na letišti v Bezděčíně u Mladé Boleslavi a rozhodli jsme se položit jejímu spolumajiteli a šéfkuchaři v jedné osobě, panu Miroslavu Gruszovi, pár otázek.

mg restaurace

Jak jste se vůbec k vaření a ke gastronomii dostal?

Asi kolem 12-tého roku, rád jsem jedl dobrá jídla a zajímalo mě jak se co dělá a tak zájem přerostl ve vášeň.

Co pro Vás bylo impulsem k otevření vlastní restaurace?

Zajímavý projekt a silný investor.

Kde nacházíte inspiraci?

Nejvíce v surovinách, předchozích zkušenostech a z cest.

Kde nakupujete suroviny?

Lokální a sezonní u nás (jsem členem hnutí Slow food), ostatní v Německu, Itálii a Francii-vždy tu nejlepší kvalitu.

Máte velmi širokou nabídku vína, kdo se stará o vaši vinnou kartu?

Na začátku mi pomáhal můj kamarád Ota Žoudlík a dnes na ní pracuji se svým týmem.

Jaké jsou Vaše oblíbené kombinace jídla a vína?

Naše jehněčí: Grilovaná jehněčí kotleta a dušená plec s brokolicovým flanem, celerovým mille feulies, bramborovým fondantem a datterino rajčátky s Turriga vínem (více na argiolas.it)

jehneci kotleta

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Lis 2018>>
PÚSČPSN
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist