Rozhovor s šéfkuchařem Miroslavem Gruszem
Špičkové restaurace byly dříve vymožeností velkých měst, ovšem doba se změnila a za super kulinářským zážitkem už nemusíte dojíždět do metropole. My jsme navštívili MG restauraci na letišti v Bezděčíně u Mladé Boleslavi a rozhodli jsme se položit jejímu spolumajiteli a šéfkuchaři v jedné osobě, panu Miroslavu Gruszovi, pár otázek.
Jak jste se vůbec k vaření a ke gastronomii dostal?
Asi kolem 12-tého roku, rád jsem jedl dobrá jídla a zajímalo mě jak se co dělá a tak zájem přerostl ve vášeň.
Co pro Vás bylo impulsem k otevření vlastní restaurace?
Zajímavý projekt a silný investor.
Kde nacházíte inspiraci?
Nejvíce v surovinách, předchozích zkušenostech a z cest.
Kde nakupujete suroviny?
Lokální a sezonní u nás (jsem členem hnutí Slow food), ostatní v Německu, Itálii a Francii-vždy tu nejlepší kvalitu.
Máte velmi širokou nabídku vína, kdo se stará o vaši vinnou kartu?
Na začátku mi pomáhal můj kamarád Ota Žoudlík a dnes na ní pracuji se svým týmem.
Jaké jsou Vaše oblíbené kombinace jídla a vína?
Naše jehněčí: Grilovaná jehněčí kotleta a dušená plec s brokolicovým flanem, celerovým mille feulies, bramborovým fondantem a datterino rajčátky s Turriga vínem (více na argiolas.it)
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.