Recept na nejlepší cheesecake s malinovou šlehačkou
Pokud hledáte dokonalý recept na cheesecake, tak už nehledejte. Hledali jsme totiž za vás a vyzkoušeli jich desítky. Vyhrál tento vyladěný do léta. Elegantní dezert navíc není náročný na přípravu a povede se i méně zkušeným kuchařinkám. Recept je na větší dortovou formu nebo plech 30×30 cm.
Na korpus budete potřebovat
- 300 g máslových sušenek
- 100 g másla
Na tvarohovou část budete potřebovat
- 400 g plnotučného tvarohu
- 400 g macrapone
- 6 vajec
- 3 lžíce vanilkového pudinkového prášku
- 200 g cukru krupice
Na malinovou šlehačku budete potřebovat
- 500 ml smetany ke šlehání (min 33% tuku)
- 80-100 g cukru moučka (podle chuti)
- 350 g mražených malin
- 3 lžíce vanilkového pudinku bez vaření (olé)
Na ozdobu budete potřebovat
- čerstvé maliny,
- lístky máty
Postup:
Sušenky rozmixujeme v robotu spolu s rozpuštěným máslem. Přendáme do pečícím papírem vyložené formy a rukou umačkáme po celé ploše. Vrstva by měla být silná maximálně 1 cm. Necháme odpočívat v lednici a mezi tím si nachystáme tvarohovou část a předehřejeme troubu.
Všechny ingredience na tvarohovou část krom vajec vyšleháme do hladka a po jednom přidáváme vejce a vždy dobře prošleháme. Vznikne krásně jemná hmota, kterou navršíme na korpus.
Pečeme na 165 stupňů asi hodinu. Pokud se stane, že tvaroh poněkud nabyde, nebojte, při chladnutí spadne tak, že se do formy s přehledem vejde i šlehačková část. Korpus necháme vychladnout o pokojové teplotě a umístíme do chladničky alespoň na 2 hodiny. Pokud je nerovný, můžeme ho seříznout.
Mezi tím si necháme povolit zmrzlé maliny. Smetanu vyšleháme s cukrem téměř do tuha a přidáme pudink bez vaření a ještě krátce prošleháme. Ručně do hmoty zamícháme maliny a navršíme na vychladlý dort. Dáme znovu chladit, nazdobíme a podáváme.
Náš tip: Pokud seženete vysokoprocentní smetanu (40%), nemusíte již přidávat pudink bez pečení, šlehačka vydrží krásně tuhá i tak.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.