Recept na nakládaný vepřový bok
Bůček není u nás doma zrovna oblíbený. Tlusté jednoduše nemusíme. Když jsme ale zkusili tento recept, rozhodně se boku jako takovému už nadále vyhýbat nebudeme. Nakládaný bok je neuvěřitelně dobrý nakrájený na tenoulinké plátky, které pokladete na čerstvý chléb. Přikusovat můžete sterilované okurky. Výborné jsou ale také naložené cibulky, beraní rohy a podobně.
Budete potřebovat:
- 1 kg libovějšího vepřového boku
- 5 bobkových listů
- 10 kuliček celého pepře
- 1 lžičku soli
Na marinádu budete potřebovat
- 20 stroužků česneku
- 1 lžičku mletého pepře
- 1 lžičku soli
- 1 lžičku mleté sladké papriky
- 1 lžičku kari koření
- 1 lžičku grilovacího koření
- 1 lžičku sojové omáčky
Postup:
1Vepřový bok omyjte a dejte spolu s celým pepřem, bobkovými listy a solí vařit. Vařte na mírném plameni asi hodinu (dokud nebude bůček měkký). Následně vyjměte a nechte mírně vychladnout.
Mezi tím si připravte marinádu smícháním všech ingrediencí (česnek samozřejmě prolisujte nebo utřete). Vznikne tužší kašička.
Tou rovnoměrně namažte na bok. Ihned zabalte do alobalu a nechte vychladnout o pokojové teplotě.
Pak dejte do chladničky odpočinout na 2-3 dny. My jsme na bůček zapomněli a vyndali ho z lednice po pěti dnech a byl opravdu báječný.
Pak už stačí maso nakrájet na tenké plátky a podávat s čerstvým chlebem a kyselými okurkami.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.