Recept na máslové kedlubny s karotkou
Petr Stupka vaří rychlovku – máslové kedlubny s karotkou
Budeme potřebovat:
* 600 g kedluben
* svazek mladé mrkve
* 3 jarní cibulky
* sůl
* špetka cukru
* oříšek
* zelená petrželka
* 50 g přepuštěného másla
* 100 až 150 ml smetany 33%
Příprava
Očištěné kedlubny nakrájíme na stejnoměrné plátky či nudličky. Mladé listy z kedluben nevyhazujte, ale krátce je spařte a nechte stranou budou se nám ještě hodit. Mrkev nakrájejte na kolečka a spodní část cibulek také. Na másle osmahněte cibulky a mrkev pak přidejte kedlubny a cukr. Po chvilce posypte strouhaným muškátovým oříškem, osolte, přidejte petrželku a zalijte vše smetanou. Nechte pod poklicí velmi krátce dusit. Nezapomeňte vše ozdobit zelenými lístky kedluben a hlavně dejte pozor, aby zelenina byla na skousnutí pevná. Chce to jenom krátkou tepelnou úpravu.
Dobrou chuť 🙂
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.