Recept na makovec s jogurtem
Tzv. bleskové moučníky jsou velmi oblíbené, a pokud sáhnete po odzkoušeném receptu, také dobré. Nezaberou mnoho času, a tak je můžete péct v podstatě kdykoliv.
Na jogurtový makovec budete potřebovat
4 vejce
100 g třtinového cukru
100 ml oleje
180 g bílého jogurtu (min. 3,5 % tuku)
110 g mletého máku
3 lžíce rumu nebo rumové aroma
80 g hladké mouky
80 g hladké celozrnné mouky
1 lžička jedlé sody
Postup: V míse vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny.
Postupně přimíchejte olej, jogurt, mák, rumové aroma (rum) a mouky smíchané se sodou. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do směsi. Formu o rozměru cca 20 x 24 cm vymažte a vysypte hrubou moukou. Do formy nalijte směs na makovec a dejte péct při 155 °C na 40 minut. Po vychladnutí můžete poprášit moučkovým cukrem.
Fotopostup:
Komentáře k článku
Jitka 28.11.2019 (18:11)
Ahoj
Makovec s jogurtem jsem dnes delala,byl vynikajici ale byl malo sladky,doporučuji tam dat 200g třtinoveho cukru, ne jen 100g.
Polila jsem ho medem a cokoladou a posypala kokosem.I přesto to bylo.malo sladke, jinak se podaril…dekuji za recept.