Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Recept na dýňový tatarák

Říj 1812 Autor: Redakce

Tatarák už není výsadou jen a pouze syrového hovězího masa. Už jsme si zvykli na lososový a nyní máte možnost ochutnat také veganský dýňový. Je neuvěřitelně dobrý a jistě uchvátí i nejednoho masožravce. Nyní, v době sklizně dýní, je na něj ta správná doba. Velkou výhodou tohoto pokrmu je, že ho do menu zařadíte jako lehký předkrm. Nenáročná příprava a servírování ve studeném stavu, to už je jen třešnička na dortu. A zbytek, který nenamažete na topinky, využijete jako přílohu k masům.

dynovy tatarak

Budete potřebovat

  • 1 menší dýni hokkaido (asi 300 g dužiny)
  • 1 větší cibuli
  • 1 chilli papričku bez semínek
  • 1 lžičku sladké červené papriky
  • 1 lžičku sojové omáčky
  • 1 lžičku worchestrové omáčky
  • sůl a pepř podle chuti a stroužky česneku na potření topinky

Postup

Dýni oloupejte, zbavte vnitřní dužniny se semínky a nakrájejte na menší kousky (cca 1,5 x 1,5 cm).

recepty z dyne

Dejte do nepřilnavého hrnce, podlijte malým množstvím vody a duste do poloměkka (to bude trvat asi 5 minut). Následně přidejte omáčky, sůl, pepř a papriku. Zamíchejte a nechte odklopené na mírném plameni, dokud se neztratí všechna voda. Do ještě horké směsi přidejte najemno nakrájenou cibuli a chilli papričku bez semínek.

recept na dynovy tatarak

Dýně by měla být měkká, ale po zamíchání se zjevným nerozvařenými kousky. Tatarák nechte zcela vychladnout. Podávejte s nasucho opečenými topinkami

Náš tip: k dochucení tataráku je velmi vhodný také dýňový olej.

tatarak z dyne

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Pro 2018>>
PÚSČPSN
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist