Recept na dokonalé lečo
V sezóně domácí zeleniny je právě lečo jedním z oblíbených pokrmů. Nejde o nic složitého. Navíc můžete zeleninový pokrm, který nasytí i zachutná můžete připravit i ve fitness variantě. Stačí uzeninu nahradit polotovarem z bílků (koupíte pod obchodním názvem Šmaky) nebo kuřecím masem. Zahustit pak můžete místo celým vejcem nebo jen bílkem. Nebo vejce nedávejte vůbec (ostatně v tradičních maďarských receptech vejce vůbec nejsou). Ovšem náš univerzální recept j bezkonkurenční. Zda zvolíte klasickou nebo zdravější variantu je jen a pouze na vás.
1 kg paprik
1 kg rajčat
2 větší cibule
1 malá cuketa
200 g měkkého salámu
3 vejce
sůl, pepř, cukr
olej na smažení
Postup:
Zeleninu omyjeme a necháme okapat. Očistíme cibuli, nakrájíme nadrobno a na troše oleje necháme ve větším nepřilnavém hrnci zesklovatět. Mezi tím si nakrájíme salám nebo klobásu na malé kostky, stejně tak nachystáme i očištěnou zeleninu. Cuketu přidávat nemusíte, ale je v pokrmu opravdu výborná a pokud ji pěstujete, jistě jí máte přebytek. Na osmaženou cibulku přidáme salám a necháme mírně opéci, dále přidáme papriku, která je ze všeho nejtvrdší a vyžaduje nejdelší dobu tepelného zpracování. Následně přidáme zbylou zeleninu a až pustí šťávu, hrnec přiklopíme a dusíme na mírném plameni do měkka. Směs nezapomeňte občas promíchat a před koncem vaření odklopte, aby se vyvařila přebytečná voda. Směs dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a cukrem (přidat můžete i chilli a trochu kečupu). Zahustit můžete rozšlehanými vejci.
Podáváme s čerstvým pečivem nebo vařeným bramborem.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.