Raw ředkvičkový krém s řepou a jablíčkem
Do pomazánek můžeme schovat spoustu surovin, které bychom normálně nejedli. Tato pomazánka chutná i těm, kteří nemají rádi ředkvičky a červenou řepu. Jedná se o pikantní pochutinu nejen pro milovníky raw stravování, vegany a vegetariány. Krém můžete namazat na raw krekry či nakrájenou okurku, jablíčko a podobně. My méně ortodoxní si krém můžeme vychutnat na opečeném toastu či celozrnné večce.
S tímto jednoduchým receptem budete hvězda každé párty.
svazek ředkviček
1 jablko
1 menší řepu
malý hrnek kešu oříšků
šťávu z 1 limetky a půlky citronu
kousek (asi 2 cm) zázvoru
1 lžičku jablečného octa
2 lžičky soli
1 lžičku kari
1 lžičku chilli
Postup:
Do mixéru vložíme oříšky, rozmixujeme s kořením na jenou pastu a postupně přidáváme očištěné ředkvičky, oloupanou a na kusy nakrájenou řepu a jablko zbavené jadřince (slupku můžete nechat). Tyto suroviny už necháme rozmixovat jen nahrubo. V případě potřeby můžeme přidat malé množství vody.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.