Raw avokádový dip
Příznivci živé stravy mnohdy sami uznávají, že jíst 100% raw i přes zimu je poněkud problém. Právě proto vám přinášíme raw recepty, které jednoduše zakomponujete do klasického jídelníčku s tím, že můžete mlsat a hřešit bez výčitek. Tento dip můžete využít ke grilovaným masům, zelenině i rybám. Ovšem bezkonkurenční je na raw cuketových špagetách, anebo si do něho jen tak namáčejte krekry, nebo třeba tortillu.
1 zralé avokádo
1 šalotku nebo 1/4 červené cibule
česnek dle chuti (2-5 stroužků)
2-4 malá cherry rajčata (lze použít i sušená rajčata)
1 lžíce kvalitního slunečnicového oleje
trošku citronové šťávy, himalájská sůl a pepř na dochucení
Postup: Minimálně hodinu předem si namočíme rajčata (pokud používáme sušená). Avokádo oloupeme, zbavíme semene a nakrájíme do mixéru. Šalotku a česnek oloupeme a spolu s ostatními ingrediencemi proženeme mixérem tak, aby vznikla hmota podobná kupovaným omáčkám k masům. Ochutnáme a v případě potřeby dochutíme. Dip by měl být výrazně česnekový, ale pokud chcete, nahraďte česnek třeba oreganem.
Náš tip: Fantazii se meze nekladou, můžeme přidat bylinky dle chuti a dokonce i klíčky, které zvýší výživovou hodnotu.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.