Pohoda čaj
Čeká nás víkend, který prý dokáže, že už je opravdu podzim. V takových dnech zahřeje a potěší všechny smysly čaj z jablek.
Jak tedy na to?
– Ve vodě pod pokličkou povařte cca 5 minut celu skořici (asi 2 tyčinky na litr, přidat můžete podle chuti i badyán nebo hřebíček),
– jablka omyjte a nastrouhejte jablka nahrubo – i se slupkou,
– nasypte jablka do skořicového rozvaru (už nevařte!!!!) a pod pokličkou louhujte cca 10 minut,
– sceďte a můžete popíjet.
Čaj je možno přisladit medem nebo dochutit citrónem. Poměr jablek a vody není striktně určen, záleží na vaší chuti, a taky na sladkosti a velikosti jablek (počítejte se čtyřmi jablíčky na litr vody).
POHODA ČAJ má snadnou přípravu a zužitkujete v něm i padaná jablíčka. Navíc je plný vitamínů, protože strouhaná jablka už neprojdou varem.
Náš tip:
POHODA ČAJ chutná teplý a jako studený daleko předčí komerční ledové čaje. Stačí do vychladlého čaje přidat led a třeba i plátky citronu nebo pomeranče. Velmi rády jej mají i děti.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.