Ovocné tvarohové knedlíky
Tvarohové těsto má několik výhod, je totiž vláčné dlouhou dobu, dokonce i pokud vám knedlíky zbydou a zamrazíte je. Navíc je můžete plnit naprosto libovolným ovocem. Dobré jsou švestky, meruňky, jahody, ale také třeba spařená jablka nakrájená na malé kousky.
Na těsto budete potřebovat 250g tvarohu v pozlátku, 100g strouhanky z piškotů, 150g polohrubé mouky, 1/4 lžičky soli, jedno vejce (to být nemusí) a trochu vanilkového cukru. Ze surovin vypracujeme těsto, ze kterého vytvoříme válec a ten rozkrájíme na rovnoměrné díly. Na jeden plátek těsta položíme ovoce, přikryjeme druhým a těsto spojíme tak, aby ovocný vnitřek nemohl během vaření vytéci.
Dáme vařit osolenou vodu, do které přidáme trochu vanilkového cukru. Knedlíky vaříme cca 5 minut dle velikosti knedlíku. Že je knedlík vařený bezpečně poznáme podle toho, že vyplave.
Vařené ovocné knedlíky posypeme moučkovým cukrem, poházíme strouhaným tvarohem nebo osmaženou strouhankou (strouhanku osmahneme na másle). Dobrý je i mletý mák smíchaný s moučkovým cukrem. Tvaroh s cukrem nikdy nemícháme, brzy by byl slizký. Posypku zalijeme rozpuštěným máslem. Na vrchu můžeme přidat kakao, šlehačku nebo oslazenou zakysanou smetanu.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.