Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Oreo cheesecake

Led 2005 Autor: Redakce

Velmi moderní oreo cheesecake, na který se s recepty doslova roztrhl pytel. My jsme jich zkusili několik a ne vždy jsme byli s výsledkem spokojeni. Dort byl většinou příliš sladký a někdy nekonzistentní. Tento recept ale nemá chybu zkuste ho také! Recept je na menší dortovou formu 20 až 22 cm.

cheesecake oreo susenky

Na korpus budete potřebovat:

  • 200 g oreo sušenek
  • 60 g rozpuštěného másla

Na tvarohovou část budete potřebovat:

  • 300 g plnotučného tvarohu
  • 300 g macrapone
  • 5 vajec
  • 3 lžíce vanilkového pudinkového prášku
  • 150 g cukru krupice

Na šlehačku budete potřebovat:

  • 400 ml smetany ke šlehání (min 33% tuku)
  • 80-100 g cukru moučka (podle chuti)
  • 4 ks rozdrcených oreo sušenek (nemusí být)
  • 3 lžíce vanilkového pudinku bez vaření (olé)

Na dozdobení budete potřebovat:

  • 6 ks rozpůlených oreo sušenek

cheesecake oreo

Postup:

Sušenky na korpus rozmixujeme v robotu spolu s rozpuštěným máslem. Přendáme do pečícím papírem vyložené formy a rukou umačkáme po celé ploše. Vrstva by měla být silná maximálně 1 cm. Necháme odpočívat v lednici a mezi tím si nachystáme tvarohovou část a předehřejeme troubu.

cheescake z oreo susenek

Všechny ingredience na tvarohovou část krom vajec vyšleháme do hladka a po jednom přidáváme vejce a vždy dobře prošleháme. Vznikne krásně jemná hmota, kterou navršíme na korpus.

Pečeme na 165 stupňů asi hodinu. Pokud se stane, že tvaroh poněkud nabyde, nebojte, při chladnutí spadne tak, že se do formy s přehledem vejde i šlehačková část. Korpus necháme vychladnout o pokojové teplotě a umístíme do chladničky alespoň na 2 hodiny. Pokud je nerovný, můžeme ho seříznout.

Smetanu vyšleháme s cukrem téměř do tuha a přidáme pudink bez vaření a ještě krátce prošleháme. Pokud jste se rozhodli pro verzi se sušenkami, tak ty rozemeleme a ručně zamícháme do hmoty a navršíme na vychladlý dort. Dáme znovu chladit, nazdobíme a podáváme.

Náš tip: Pokud seženete vysokoprocentní smetanu (40%), nemusíte již přidávat pudink bez pečení, šlehačka vydrží krásně tuhá i tak.

oreo cheesecake

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist