Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

O kuchařkách Edice Apetit

Led 1412 Autor: Redakce

Časopis Apetit je u nás nejznámější magazín plný receptů na celé škály rozmanitých pokrmů od tradičních českých jídel až po exotické pochoutky. V každém čísle již po několik let najdete ověřené recepty pro celou rodinu. V kuchařkách Edice Apetit jsou sepsány ty nejlepší a nejoblíbenější recepty, které byly vydány během posledních několika let a také recepty nové, posbírané z rodinných receptů i třeba receptů některých světových celebrit. Pokud milujete vaření a zkoušení nových pokrmů, neváhejte vyzkoušet vaření podle některé z těchto kuchařek!

Kuchařky od Apetitu-vybere si každý

maso apetitV současné době je k dostání čtrnáct různých kuchařek plus dvě z edice Apetit na cestách. Jako první vyšla v roce 2010 kniha Koláče a edice nadále pokračovala dalšími kuchařkami zaměřenými vždy na konkrétní druh pokrmů. Všechny pokrmy jsou ověřené v kuchyni časopisu Apetit, takže zaručeně fungují. Recepty jsou doplněny o barevné fotografie a také náročnost přípravy pokrmu. Za každou kuchařku z Edice Apetit zaplatíte maximálně tři stovky.

V první vydané kuchařce Koláče jsou popsány recepty na stovku nejrůznějších koláčů. Potěší vás koláče tvarohové, ořechové, ovocné, čokoládové, české i světové a také zdravé koláče. Další kniha Polévky obohatí vaše dovednosti velkým počtem receptů na české i světové polévky (například boršč, italskou minestrone nebo francouzskou cibulačku), dále kuchařka obsahuje kapitoly o polévkách krémových, hustých nebo naopak čirých, a také osvěžující studené polévky, které jsou neocenitelné v horkém létě. Samozřejmě nechybí ani část, která se věnuje vývarům. Třetí kuchařka z Edice Apetit, zvaná Maso se věnuje úpravám různých druhů masa, jak po česku, tak i podle světových receptů. Obsahuje vyzkoušené recepty z masa hovězího, telecího, vepřového, jehněčího, drůbežího a dalších. Zajímavá je i kapitola o grilování.

fenyklovy salatČtvrtá kniha Saláty poradí, jak připravovat nejen saláty zeleninové, ale i bramborové, těstovinové, saláty s rybami, masem, vejci, sýrem i ovocem a nechybí ani recepty na zálivky a krutony. Následuje další vydání zvané Brambory, ve které najdete přes 100 receptů z brambor. Můžete se inspirovat a z brambor připravit kompletní menu, včetně dezertu. Šestá kuchařka Párty nabízí návody na přípravu pohoštění. Nejrůznější jednohubky, chlebíčky, řízečky, žebírka, tataráčky i sladkosti, to všechno poskytuje toto vydání a navíc zde najdete i návody na některé drinky. Hosté budou určitě spokojení a vy si ušetříte čas i práci s vymýšlením pohoštění.

jahodovy dortRyby a plody moře zase radí, jak péci, grilovat i smažit rybky, jak je naložit, jaké polévky se dají z ryb připravit a také jak naložit s plody moře. V osmé knize Dorty najdete recepty na nespočet dortů a dezertů, ať už slavnostní nebo jednoduché. Můžete udělat radost dětem i dospělým s dorty na oslavy, narozeniny i svatby. V kuchařce Těstoviny se nachází přes 100 receptů na těstoviny nebo třeba italskou omáčku bolognese, pesto, špagety carbonara a další italské pokrmy. Také se dozvíte jak ochutit kuskus, jak využít těstoviny v polévce nebo v salátech. Desátá kniha s názvem Vánoce nabízí recepty na celé vánoční období, včetně horkých nápojů a likérů, cukroví a zkrátka návody na vše, co o Vánocích budete potřebovat.

Kuchařka Drůbež je plná tipů na rychlé večeře, slavnostní pečínky, polévky i na dobré přílohy a nádivky. Radí i jak vybírat suroviny nebo vykostit kuře. Grilování je plné nápadů letní večeře, burgery, steaky, dipy, zeleninu, grilování různých druhů masa včetně ryb. Tuto knihu oceníte zejména v létě, kdy se všichni schází u grilu při každé příležitosti. Vy se tak stanete šéfem a mistrem grilování a vaši přátelé si vás nebudou moct vynachválit. V kuchařce Moučníky najdete spoustu receptů na klasické sladkosti (buchty, rolády, bábovky a další), jak napovídá sám název. Nejnovějším přírůstkem do sady kuchařek z Edice Apetit je Slané pečení. V této knize je kompletní přehlídka slaného pečiva, obložených chlebíčků, slaných koláčků, sušenek a tak dále. Tyto drobnosti na zakousnutí se hodí jak pro návštěvu, tak na párty nebo jen tak k svačině.

Dvě knihy mezinárodní kuchyně

francouzske makronkyDalší edicí je Apetit na cestách, který vydal zatím dvě knihy zabývající se mezinárodní kuchyní. První z nich se jmenuje Mamma mia! aneb To nejlepší od italských matek. Recepty na těstoviny, saláty, regionální speciality i italské dezerty, to vás čeká na stránkách této kuchařky. Druhou kuchařkou je Bon appétit aneb Lekce francouzské kuchyně a samozřejmě je plná vyhlášených francouzských specialit. V obou knihách je i návod, jak používat místní suroviny.

Kuchařky jsou k dostání na apetitonline.cz v sekci Kuchařky Edice Apetit, kde si každou můžete i virtuálně prolistovat a navíc zde najdete i odkazy na kamenné obchody, kde jsou kuchařky k dostání. Koupit jdou i na jiných e-shopech, například na bux.cz

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Čvc 2020>>
PÚSČPSN
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
události

Přidat na Seznam.cz

Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist