Nevšední recept na hermelín
Hermelín, tedy zrající sýr, miluje snad každý. Lze ho upravovat tepelně, nebo konzumovat jen tak, případně naložený v oleji. Zkuste ale recet hermelín na dece, jistě doma sklidíte úspěch.
Na hrubo nastrouhané 4 velké syrové brambory smícháme s na kostky nakrájenými, v mléce namočenými houskami (stačí 2 housky nebo rohlíky). Přidáme 2 vejce, 3 sroužky česneku (prolisujeme), 10 dkg anglické slaniny (na menší kostičky).
- ½ lžičky majoránky
- lžička soli
- špetka pepře
Směs vložíme na vymazaný a vysypaný plech. Zde nám utvoří asi 3 cm vysokou deku a dáme zakryté dáme zapét cca 30 min (stačí zakrýt alobalem nebo druhým plechem). Na ještě horkou deku vložíme rozkrojený hermelín a necháme v troubě 5-10 min rozpustit.
Komentáře k článku
Zuzka 17.6.2011 (10:45)
Dobrý deň,
tak túto dobrotu sme vyskúšali a bolo to super. Zajtra sa ju chystám opäť pripraviť a
už sa na ňu veľmi tešíme.
S pozdravom
Zuzka