Netradiční Velikonoční recepty
Tradiční Velikonoční nádivka není jediné klasické jídlo na období Velikonoc. Nabízíme Vám recept na výbornou jehněčí kýtu. U nás se nejčastěji používá krusta vytvořená z třeného řesneku, soli a zázvoru. Prohněteným kořením potřeme kýtu, podlijeme a dusíme. Například ve Francii se hořejší vrstva na kýtu udělá z medu, hořčice a kari. Další postup je stejný.
Jelikož je jehněčí maso velmi drahé, můžete použít i kuřecí maso. Vhodným doplňkem tohoto jídla je salát. Na zálivku potřebujeme olivový olej, jablečný ocet a hořčici a trochu soli. Na salát použijeme jarní opraný žabinec přímo ze zahrádky, promícháme se zálivkou a je hotovo.
Jako Velikonoční moučník můžeme udělat netradiční Velikonoční hnízdo, které připravíme tak, že klasické piškotové těsto obarvíme kakaem a upečeme v menší kulaté misce a ještě menší misku vložíme na těsto. Pak hnízdo ozdobíme čokoládou.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.