Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Neodolatelný makovo-tvarohový koláč

Kvě 1804 Autor: Redakce

Bez nadsázky jeden z nejlepších dezertů. Ochutnali jsme na jedné párty a nemohli jsme jinak, než si říci o recept. Tady je! V máku je navíc spousta blahodárných látek a tvaroh zase doplní tolik potřebné bílkoviny.

makovo tvarohovy kolac

Na korpus budete potřebovat

  • 400 g hladké mouky
  • 180 g krupicového cukru
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • špetku soli
  • 180 g másla
  • 2-5 lžic mléka

Na náplň budete potřebovat

  • 750 g tvarohu (nejlépe tučného)
  • 3 vejce
  • 200 g mletého máku
  • 150 g cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 100 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink

Dortovou formu (26 cm) vymažte a vysypte hrubou moukou (nebo spodek vyložte pečícím papírem). Ve větší míse smíchejte mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva a přidejte na kostky nakrájené máslo. Rukou z těchto surovin udělejte žmolenku. Třetinu žmolenky odeberte a do zbytku přidejte 2 lžíce mléka a promíchejte. Pokud je těsto příliš hutné, přidejte další mléko). Těsto opatrně vmačkejte na dno a boky formy a dejte na chvíli odpočinout do lednice (bude stačit 15-30 minut). Mezi tím si předehřejte troubu na 180 stupňů a nachystejte náplň.

Vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte tvaroh, mléko a pudink. Nakonec opatrně vmíchejte mák.

Hmotu navršte na těsto a posypte zbytkem žmolenky. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 55 minut, dokud nebude koláč krásně zlatavý.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Lis 2018>>
PÚSČPSN
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist