Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Nejlepší recept na domácí langoše

Kvě 1624 Autor: Redakce

Kdo by nemiloval tento produkt rychlého občerstvení. Ovšem při pohledu na fritovací pánev plnou přepáleného oleje přejde chuť i ostřílenému pouličnímu požívači čehokoliv. Zkuste si ale tento zázrak udělat doma. Příprava těsta podle našeho receptu je jednoduchá, dobře se s ním pracuje a po osmažení dostanete pochoutku plnou boulí a chutí přesně jako ze stánku. Navíc díky jogurtu nebudou tolik sát tuk. I přesto je ale po usmažení nechte okapat na ubrousku. Potírejte česnekovou vodou (6 stroužků česneku rozdrtíte a necháte v ½ hrnku vody alespoň 2 hodiny odležet), kečupem a strouhaným sýrem. Děti jistě nepohrdnou ani sladkou variantou s marmeládou a šlehačkou nebo třeba domácí nutellou?

Na domácí langoše budete potřebovat

400-500 g hladké mouky
150 gr bílého jogurtu
40 gr droždí (1 kostka)
150 ml vlažné vody
1 lžičku cukru
¼ lžičky soli
1 lžíci oleje + olej na smažení
Následně pak česnek, kečup, strouhaný sýr…..

Postup

Z vody, trochy mouky, cukru a droždí vymícháme kvásek, který asi za 15min nalijeme do 400 gr mouky a přidáme olej, jogurt a sůl. Zaděláme těsto. Pokud bude těsto příliš tekuté, přidáme mouku, pokud příliš hutné, přidáme trochu vody tak, aby bylo těsto krásně vláčné. Těsto necháme na teplém místě kynout asi 20 minut.

domaci langose

Pak ho rozdělíme na bochánky podle tížené velikosti langošů. Dětem klidně dělejte menší. Vyválejte na pomoučeném vále a smažte na rozpáleném oleji.

domaci langose

Langoše nechte okapat na ubrousku a zdobte dle své chuti.

domaci langose

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Lis 2018>>
PÚSČPSN
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist