Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Nebojte se připravit roastbeef

Kvě 1326 Autor: Redakce

roastbeef v alobaluNa cizí názvy zejména při přípravě hovězích steaků jsme si již dávno zvykli. Také snad neexistuje milovník jídla, který by neznal roastbeef. Jeho příprava není až tak složitá, základem ale je výběr masa. Sáhněte po kvalitní argentinské nebo vyzrálé české roštěné s vrchní ukovou vrstvou. Ta zapříčiní požadovanou šťavnatost a samozřejmě také nezaměnitelnou chuť.

Recepty na roastbeef

Receptů na pečenou roštěnku je opravdu velmi mnoho. Liší se odstraněním či poncháním tukové vrstvy na mase, způsobem i délkou nakládání a v neposlední řadě také smažením a dopíkáním.

My zastáváme názor, že pomalu pečená roštěná má své kouzlo. Odhadnout ale fázi, kdy maso nebude syrové, ale za to uvnitř krásně růžové a šťavnaté, chce trochhu cviku. Proto zkuste nás osvědčený postup pro začátečníky.

Budete potřebovatroast beef krajeni

1 kg hovězí roštěné s vrchní tukovou vrstvou
5 lžic oleje
sůl a pepř

Postup: Maso omyjeme a osušíme. Ručně do něho vetřeme kvalitní slunečnicový olej, ze všech stran osolíme a opepříme. Maso vložíme do igelitového sáčku a necháme v lednici marinovat minimálně 2 hodiny, nejlépe přes noc. Maso z lednice vyjmeme 1-2 hodiny před přípravou. Mělo by při smažení totiž mít pokojovou teplotu.

Předehřejeme si troubu na 190 °C. Rozpálíme si pánev, pokud možno grilovací, která jde do trouby a maso ze všech stran opečeme. Tím se zatáhne a všechna šťáva zůstane uvnitř. Zcela jistě nemusíme připomínat, že první opékáme stranu s tukovou vrstvou. Celková doba smažení nám zabere asi 10-15 min.

Pak maso i s pánví vložíme do trouby a dopékáme asi 25 min. Pokud máte větší kus masa, počítejte s prodloužením doby pečení. Pokud si potrpíte na maso hodně růžové, zkraťte dobu pečení na 19 min, pokud krvavé, pečte jen 17 min.

Upečený roastbeef vyjmeme z trouby a důkladně zabalíme do alobalu (klidně použijte i několik vrstev) a necháme 15 minut odpočinout. Tím maso ještě více zkřehne a následně ho nakrájíme na tenké plátky a podáváme. Velkou výhodou této hovězí „pečínky“ je fakt, že se dá jíst teplá i studená. Obě přípravy mají své kouzlo. Tak neváhejte a připravte svým hostům nevšední pohoštění.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Čvc 2020>>
PÚSČPSN
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
události

Přidat na Seznam.cz

Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist