MINISERIÁL RAW CUKROVÍ – Díl 9. Plněné sušené švestky
Tento druh cukroví děláme u nás doma tak dávno, že snad ještě ani živá strava nebyla vynalezena. Pokud ale použijete šetrně sušené švestky a raw čokoládu, s klidem ho můžeme zařadit do našeho miniseriálu o zdrawém cukroví. Všeobecně lze říci, že díky přirozeně koncentrované sladkosti mohou sušené švestky nahradit různé, ne příliš zdravé bonbóny a jiné sladkosti. Navíc obsahují blahodárné antioxidanty a karoteny, které přispívají k ochraně buněk před poškozením. Sušené švestky jsou také významným zdrojem draslíku a vlákniny.
Budete potřebovat
15ks sušených švestek
15ks mandlí
Postup:
Den předem nebo i déle namočte mandle. Vodu pravidelně vyměňujte a pokud chcete, mandle oloupejte. Nutné to ale není.
Pokud jsou švestky s peckou, vypeckujte si je. Pokud jsou bez pecky, vložte dovnitř mandli. Švestky můžete namočit v čokoládě. Recept na nejbáječnější raw čokoládu, kterou s úspěchem využijete jako polevu, najdete zde.
Náš tip: Nakonec můžete švestky obalit v drcených oříškách či kokosu. Hotové švestky dejte do ledničky ztuhnout.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.