Milujeme italskou kuchyni
Také jste se nechali zlákat italskou kuchyní? Ani se nedivíme! Spousty čerstvých surovin, jako jsou vyzrálá rajčata, domácí těstoviny, sušená šunka a bezesporu také tvrdé sýry a neodolatelné pečivo. Ano, nejen pizzou je známá právě italská kuchyně a přesně to je důvod, proč má stále více příznivců doslova všude na světě.
Italskou kuchyni si samozřejmě nejvíce užijete na dovolené v Itálii. Vždy záleží na kraji, kam se vydáte a podle toho také objednávejte místní delikatesy. Vychutnáte si králíka na sušeném špeku, plněné Arancine jako fast food a samozřejmě ryby a mořské plody se spoustou zeleniny.
Kuchyni, která voní slunnou Itálii ale nemilují jen obyčejní smrtelníci, ale také prvotřídní šéfkuchaři. Italské dobroty můžete ochutnat i u nás, například v pražské restauraci Emanuela Ridiho. Emanuel pochází z ostrova Elba, který patří pod Toskánsko. Jde tedy o kraj prvotřídního vína a jako specialitu si nezapomeňte dát vepřovou pečeni v mléce. Emanuela učila vařit především jeho babička.
Majitelem dalších vyhlášených italských restaurací u nás je bezesporu také Riccardo Lacque, který pochází ze střední Itálie. Tento kraj je známý pro své neodolatelné rybí polévky a uzeninu s familiárním názvem Clauscolo. Krom restaurací provozuje Riccardo také několik obchodů s italskými delikatesami. Prvotřídní italské pokrmy si tedy bez problémů můžete uvařit i doma, také například podle zcela nové kuchařky s příznačným názvem- Dva italští gurmáni
Nová kuchařka-Dva italští gurmáni
Především vášeň pro dobré a jednoduché jídlo svedla dohromady dva vynikající kuchaře Antonia Carluccia a Gennara Contalda, kteří žijí v Londýně. Navíc Gennaro Contaldo je ten legendární kuchař, který naučil Jamieho Oliviera vše, co ví o italské kuchyni. Jistě mi dáte za pravdu, že Jamie patří v dnešní době mezi asi nejznámější propagátory italské kuchyně. Mimo jiné vlastní proslulou italskou restauraci.
Kniha Dva italští gurmáni nabízí více než 100 receptů, které vycházejí z tradiční domácí italské kuchyně a nad kterými se vám budou sbíhat sliny. Poznáte pokrmy od předkrmů až po dezerty, tak jak je vaří skuteční Italové. Opravdu nepostradatelná kniha pro každého skutečného milovníka italské kuchyně.
Knihu vydala jako novinku roku 2013 Euromedia Group k.s., Ikar
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.