Lehká jídla na léto-díl 1: Těstoviny s kuřecím masem
Také si nedokážete představit, jak ve vedru stojíte půl dne u plotny nebo ještě hůře rozpálené trouby? Právě proto po vás máme seriál s letními pokrmy, které jsou nejen lehce stravitelné, ale jejich příprava nepřesáhne většinou ani 15 minut. Kdo by trávil čas u sporáku, když se může opalovat u bazénu že?
Nasytit se ale musíme. Pokud nejvíc nemáme pocit, že přibereme, je to ideální. Přesně to v sobě kombinují jídla z těstovin jako zástupcem sacharidů a kuřecího masa, které je v receptu za bílkoviny. Těstoviny s kuřecím masem doplníme rajčaty a rukolou.
- 2 kuřecí prsní řízky
- balík (500g) špaget
- plechovku (400g) drcených rajčat
- hrst sušených rajčat
- hrst rukoly
- olivový olej, sůl, pepř, bazalku, oregáno, parmazán
Postup přípravy:
Na hlubší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje. Poté přidejte na kousky nakrájená, osolená a opepřená kuřecí prsa a restujte je do měkka. Uvařte špagety podle návodu na balení. Ve chvíli, kdy maso začne zlátnout, přidejte drcená rajčata a společně s masem je prohřejte. Sušená rajčata nakrájejte na menší kousky a přidejte do pánve, plamen pod pánví ztlumte. Směs dochuťte solí, pepřem, bazalkou a oregánem a vše nechte společně probublat, aby se chutě spojily.
V případě potřeby zředění omáčky lze přidat vodu od vařících se těstovin. Do pánve se směsí přidejte uvařené těstoviny a zlehka je promíchejte. Pánev sundejte z ohně a už jen lehce vmíchejte rukolu. Tu dáváme do směsi na poslední chvíli, aby příliš neuvadla. Těstoviny se směsí s kuřecím masem rozdělte na talíř a dle chuti dozdobte čerstvou rukolou a parmazánem.
Náš tip: V sezóně rajčat není nic jednoduššího, než 4 rajčata zbavit slupky. Stačí je nakrojená vložit do horké vody, zchladit a oloupat. Následně se zbavte zrníček a dužinu nakrájejte a použijte místo rajčat konzervovaných.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.