Lečo podle Nigelly Lawson
Občas si chceme vaření natolik usnadnit, že používáme polotovary. Ovšem lečo se vyplatí vyrobit si domácí a klidně i zavařit v době, kdy je dostatek potřebné zeleniny. Domácí lečo je jednoduché a jednoduše je dokonalé. Podávat ho můžete s čerstvým chlebem, nebo vařenými brambory a to kupované nemá šanci! Asi každý z nás má oblíbený recept na lečo. Říkáme mu zeleninové, pravé maďarské, cuketové lečo a podobně. Zkuste ale lečo z kuchařky světoznámé kuchařky-showmanky Nigelly Lawson. Tu jistě znáte z kuchařských pořadů nebo z jejich knih. Novinkou na trhu je kniha Život je hostina, ze které je i dnešní recept na rajčatové lečo se slaninou. Pokud vás zajímají i další recepty, podívejte se na předchozí články:
- Dobroty podle Nigelly Lawson
- Recepty na špagety
- Halloweenské recepty
Rajčatové lečo se slaninou
Protože většinou dělám lečo jen pro sebe, uvádím rozpis na jednu porci, ale k jeho zdvojnásobení či zčtyřnásobení nepotřebujete diplom z matematiky. Když se z práce přihrnu domů pozdě v noci, nemohu vymyslet nic, co bych si uvařila tak rychle a hravě jako toto. Zatímco se lečo vaří, mám čas připravit si konvičku čaje, což je jediný nápoj, který k tomuto jídlu vyžaduji.
Na lečo budete potřebovat:
4 plátky prorostlé slaniny
2 lžičky česnekového oleje
1 rajče
2 lžičky worcesterské omáčky
zhruba 2 lžíce nadrobno nasekané petržele
mletý černý pepř
Postup: Každý plátek slaniny nakrájíme na tři čtyři pruhy, které osmažíme na česnekovém oleji dokřupava, aby pustily úžasně chutný tuk, a vyjmeme na papírovou utěrku.
Rajče nakrájíme na kostky a se všemi semínky a šťávou shrneme do uvolněné pánve. Horký tuk začne syčet a prskat, avšak nenecháme se vystrašit, a pár minut mícháme. Přidáme worcesterskou omáčku, vrátíme zpátky slaninu, vše dobře promícháme a přendáme na talíř. Lečo posypeme nasekanou petrželí, štědře popepříme a podáme s chlebem, jímž nejlépe vysajeme všechnu šťávu.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.