Kefírová buchta
Kefírová buchta je výborný kakaový dezert, který je neuvěřitelně vláčný. Lze ho podávat s polevou nebo šlehačkou. Podle fantazie lze upéct v kulaté dortové formě, namazat marmeládou a podávat jako náhražka dortu sacher.
200 g hladké mouky
200 g cukru
1/2hrnku oleje
1/2l kefíru bez příchuti
1 celé vejce
4 lžíce kvalitního kakaa
2 lžičky sody nebo prášek do pečiva
Vejce rozšleháme s cukrem a opatrně přidáme olej a kefír. Smícháme mouku se sodou a kakaem a tuto směs pomalu přimícháváme k tekuté části. Podle chuti můžete přidat i kousky čokolády nebo na kefírový koláč po upečení nalít čokoládovou nebo citronovou polevu.
Komentáře k článku
Kristýna 12.2.2015 (15:21)
Dobrý den, měla bych dotaz na kolik stupňů a jak dlouho se buchta peče? Děkuji.
Martin Šťastný 12.2.2015 (20:26)
Dobrý den, na 170 °C asi 40 min. Že je buchta pečená poznáte tak, když se ani uprostřed těsto nelepí na špejli.