Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Jednoduchý cuketový perník

Srp 2017 Autor: Redakce

Pokud pěstujete cukety, moc dobře víte, že přeroste, než bys řekl „švec“! Přerostlou cuketu použijete v našem dnešním receptu na hrnečkový perník, který je tak jednoduchý, že ho zvládne opravdu každý. Díky cuketě je neuvěřitelně vláčný i několik dní, díky kakau hříšně čokoládový a díky ořechům zase výživný. Chutná malým i velkým a my ho řadíme do kategorie lahodných rychlovek na všední dny. My jsme použili hrnek o objemu 250 ml a pak je recept na větší vyšší plech.

cuketovy pernik

Budete potřebovat:

  • 3 hrnky nastrouhané cukety
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
  • 1,5 hrnku třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 3 vejce
  • ¾ hrnku rostlinného oleje (ne olivového)
  • ¼ hrnku mléka (jen pokud by bylo těsto příliš tuhé na vylití na plech)
  • špetku soli
  • prášek do perníku a ½ lžičky jedlé sody
  • hrst nasekaných vlašských ořechů

Postup:

Cuketu omyjte a nastrouhejte na jemném struhadle. Všechny sypké suroviny smíchejte, přidejte vše ostatní včetně cukety a dobře prošlehejte.

cuketovy pernik

Pokud se vám těsto zdá příliš tuhé, přidejte mléko.

cuketovy pernik

Těsto vyplete na vymazaný a vysypaný plech a pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu asi 20-25 minut. Ke konci pečení otestujte špejlí, zda se těsto nelepí.

cuketovy pernik

Perník nechte vychladnout, pocukrujte a podávejte.

Náš tip: Místo vlašských ořechů můžete použít lísková jádra, ale i mandle, slunečnici nebo třeba 2-3 lžíce chia semínek. Perník můžete taktéž polít čokoládou.

cuketovy pernik

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Lis 2024>>
PÚSČPSN
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
události