Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Játrové knedlíčky: 4 kreativní recepty, které vás překvapí svou chutí

Úno 2416 Autor: Claudie Kornelová

Játrové knedlíčky jsou lahodným a bohatým pokrmem, který může potěšit chuťové buňky milovníků jater i těch, kteří jsou vůči tomuto pokrmu skeptičtí. Tyto malé kulatiny plné chuti se dají připravit v řadě zajímavých variant, což je dělá vynikajícím přírůstkem do vaší kuchyně. Zde jsou čtyři kreativní recepty na játrové knedlíčky, které vás překvapí svým bohatým a rozmanitým profilem chuti.

játra

Už jste zkoušeli játrové knedlíčky jinak, než v polévce? Zdroj foto: Pixabay.com – ivabalk

Klasické játrové knedlíčky

Suroviny:

  • 500 g jater (hovězí nebo kuřecí)
  • 1 cibule (jemně nakrájená)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1/2 šálku strouhanky
  • 1/4 šálku mléka
  • 2 lžíce másla
  • 1 vejce
  • Sůl, pepř, petržel (podle chuti)

Postup:

  • Játra očistěte a nakrájejte na menší kusy.
  • Na pánvi na másle orestujte cibuli a česnek.
  • Přidejte játra a smažte do doby, než jsou vařená.
  • Přeneste směs do mixéru, přidejte strouhanku, mléko, vejce, sůl, pepř a petržel a mixujte dohladka.
  • Vytvarujte malé knedlíčky a vařte ve vroucí osolené vodě.

Játrové knedlíčky s houbovou omáčkou

Suroviny:

  • 500 g jater (válcovaných)
  • 1 cibule (jemně nakrájená)
  • 200 g smetany
  • 200 g hub (nakrájených)
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl, pepř, tymián (podle chuti)

Postup:

  • Játra nakrájejte na plátky a osmahněte na pánvi na oleji spolu s cibulí.
  • Přidejte nakrájené houby a smažte do doby, než změknou.
  • Přidejte smetanu, sůl, pepř a tymián a vařte na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.
  • Vytvarujte knedlíčky z jaterní směsi a vařte ve vroucí osolené vodě.

Játrové knedlíčky se špenátem a fetou

Suroviny:

  • 500 g jater (válcovaných)
  • 1 špenátový balíček (nadrcený)
  • 100 g fety (nasekané)
  • 1 cibule (jemně nakrájená)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 šálku strouhanky
  • Sůl, pepř, oregano (podle chuti)

Postup:

  • Játra a cibuli osmažte na pánvi s olivovým olejem.
  • Přidejte nadrcený špenát a vařte, dokud špenát nezměkne.
  • Smíchejte s nasekanou fetou, strouhankou, solí, pepřem a oreganem.
  • Vytvarujte knedlíčky a vařte ve vroucí osolené vodě.

Játrové knedlíčky s kari a jogurtovou omáčkou

Suroviny:

  • 500 g jater (hovězí nebo kuřecí)
  • 1 cibule (jemně nakrájená)
  • 2 lžičky kari
  • 1/2 šálku jogurtu
  • 1/4 šálku nasekaného koriandru
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl, pepř

Postup:

  • Játra a cibuli osmažte na oleji na pánvi.
  • Přidejte kari, sůl a pepř a smažte do doby, než jsou játra uvařená.
  • Smíchejte s jogurtem a nasekaným koriandrem.
  • Vytvarujte knedlíčky a vařte ve vroucí osolené vodě.

Bez ohledu na to, zda upřednostňujete klasický přístup nebo experimentujete s novými chutěmi, tyto recepty vám umožní objevit nekonečné možnosti játrových knedlíčků a zaujmout svůj chuťový profil. Bon appétit!

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist