Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Jaro přeje očistám organismu – nezapomeňte ho odkyselit

Kvě 2225 Autor: Komerční sdělení

Jarní měsíce jsou běžně spojovány s očistou těla. Spousta lidí vsází na nejrůznější způsoby detoxikace a snaží se z těla odstranit vše, co se v něm usadilo za zimní měsíce. Aby však byla očista důkladná a tělo fungovalo tak, jak má, je třeba o něj pečovat nejen s příchodem prvních jarních paprsků, ale po celý rok. Ať už se tedy pouštíte do důkladné jarní očisty, nebo chcete svému tělu dopřát úlevu, nezapomeňte ho odkyselit – dodáte mu nejen energii, ale můžete se zbavit i celé řady nejrůznějších problémů.

Proč odkyselovat organismus

V posledních letech se setkáváme s nárůstem alergií, únavy a dalších potíží, které mají mnohdy jednu příčinu – překyselený organismus. Pro správné fungování našeho těla je nezbytné, aby krev dosahovala zásaditých hodnot – její pH by se mělo pohybovat v hodnotách mezi 7,35 až 7,45. Vzhledem k tomu, že součástí našich jídelníčků jsou často právě kyselinotvorné potraviny (maso, káva, pokrmy z bílé mouky, rafinovaný cukr atd.), není tělo schopno toto zásadité prostředí udržovat a stává se překyseleným. Kvůli překyselenému prostředí nefungují životně důležité procesy správně, tělo se stávám unaveným, má narušenou střevní mikroflóru a reaguje v podobě nejrůznějších potíží. Jak z toho ven? Důležité je zařadit do stravy zásadité potraviny.

Zásadité potraviny – co k nim patří?

Chcete-li své tělo očistit od kyselosti a navrátit mu přirozenou rovnováhu, zařaďte do svého jídelníčku ovocné a zeleninové šťávy, co nejvíce čerstvé plodové, listové i kořenové zeleniny či zelený čaj. Velmi zásaditý charakter mají také citrony, grapefruity, červená řepa či brokolice. Tuky volte takové, které jsou lisované za studena, místo rafinovaných sladidel vsaďte na stévii nebo med.

Nezapomeňte také na vitamíny

Nezbytnou součástí zdravého stravování jsou i vitamíny – nikoliv ty, které zakoupíte v podobě potravinových doplňků v lékárně, ale ty, které získáte z kvalitních potravin. Velmi důležité jsou zejména vitamíny rozpustné v tucích – tedy tolik známé vitamíny A, D, E a K. I u příjmu potravin však platí, že všeho s mírou, proto konzumaci potravin, v nichž jsou tyto vitamíny obsaženy, nepřehánějte.

Pokud máte své tělo rádi a chcete mu dopřát jen to nejlepší, aby se vám odvděčovalo zdravým a bezproblémovým fungováním, zaměřte se na kvalitní stravu – zařaďte do svého jídelníčku zásadité potraviny a vitaminy rozpustné v tucích a sledujte ten rozdíl.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Led 2025>>
PÚSČPSN
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
události