Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Jak vyrobit domácí droždí z brambor

Dub 2001 Autor: Redakce

Domácí droždí si vyrábí zejména ti, kteří všeobecně nemají důvěru k prefabrikovaným polotovarům. Ovšem v dnešní době, kdy je klasické droždí nedostatkovým zbožím, ho jistě doma zkusí všichni, kteří se bez něho neobejdou například při pečení velikonočního mazance či domácího pečiva.

Příprava není složitá a je ze surovin, které míváme běžně doma.

Budete potřebovat:

  • 500 g vařených brambor
  • 60 g cukru krupice
  • 20 ml vlažné vody
  • 50-100 ml piva

Postup:

Brambory oloupejte, uvařte do měkka. Nechte vychladnout a propasírujte.

vyroba domacich kvasnic

recept na domaci kvasnice

Cukr rozpusťte ve vodě ve větší míse (ke které máte víčko), tak aby, vám vznikl hustší sirup.

domaci kvasnice

cukrovy sirup

Přidejte brambory a promíchejte.

domaci drozdi

Hmotu zalijte pivem tak, aby vznikla řídká, homogenní kaše.

drozdi z piva

Hmotu uzavřete a nechte 1-2 dny odležet v pokojové teplotě. Poslouží k tomu buď miska, ve které jste míchali suroviny. Že je droždí hotové poznáte podle toho, že se začne nafukovat víčko. Případně hmotu přendejte do zavařovacích sklenic se šroubovacím víčkem. Zde pozorujte jakoby bublinky, které vznikají při výrobě kvásku. A vuala! Domácí kvasnice jsou na světě.

jak vyrobit domaci drozdi

Na 500 g mouky použijete asi 4-6 lžic domácích kvasnic. Těsto pak krásně nakyne.

recept na drozdi

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Kvě 2021>>
PÚSČPSN
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist